Agenda

straat op tilt

Tilt Festival 2017

Wanneer: 29 maart 2017 tot 1 april 2017 Waar: Binnenstad Tilburg Entree: Verschillende prijzen
Bestel tickets

Tilt Festival 2017

De start van de Boekenweek betekent eveneens dat literair festival Tilt er aan komt. Van woensdag 29 maart tot en met 1 april strijkt het festival weer neer in Tilburg. Het thema van de Boekenweek 2017, Verboden Vruchten, loopt als een rode draad door het programma van het festival.

Programma

Woensdag 29 maart

De ontvangst van Tilt’s writer in residence Yves Petry

Tilburgers lezen fragmenten uit het werk van Petry voor, Yves zelf geeft tekst en uitleg bij de gekozen passages.
Locatie: De Kennismakerij om 17.00 uur

NIGHTWATCH – literair concert met Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish

Een broeierig liveoptreden van auteur Dimitri Verhulst, pianotrio Too Noisy Fish en videasten Trisha De Cuyper en Jan Lapeire. Dit optreden is een speciale Tilteditie van ParaBIEBop, waarin Paradox en de Bibliotheek Midden-Brabant jazz en literatuur samenbrengen.
Locatie: Jazzcafé Paradox om 19.30 uur

Donderdag 30 maart

Straat op Tilt 

Vier verrassende ruimtes, vier ongewone voorstellingen. Vier groepen bezoekers die de literatuur bijna kunnen aanraken, ruiken, proeven. Straat op Tilt is een unieke wandeling door de Willem II Straat. Een poëtische route langs jong talent en gevestigde namen, langs installaties en performances, intieme dialogen en opengeslagen boeken. Op plaatsen waar je anders nooit komt, zoals de Tilburgse Synagoge en het gebouw van de RIBW.
Locatie: de Willem II Straat om 19.00 uur

Film op Tilt

Vier dagen lang is hij de Writer in Residence. Yves Petry (1967). Samen met zijn voorgangster Maartje Wortel (1982, Tilt writer in residence 2016) duikt hij in de wereld van het witte doek. Hoe verhoudt het woord zich tot het beeld? Wat zijn de raakvlakken van film en literatuur? Waardoor heeft de stadgastschrijver zich laten inspireren? Dat hoor en zie je bij Film op Tilt, in Cinecitta, op de vrijdagavond. De keuzefilm van Yves is Le charme discret de la bourgeoisie, een Franse filmkomedie uit 1972 van regisseur Luis Buñuel. Dat belooft wirwar van intriges en spraakmakende scènes. Dat belooft bizar. Dat belooft Tilt. En Yves Petry.
Locatie: Cinecitta om 20.00 uur

Zaterdag 1 april

Zaterdag 1 april is het literaire hoogtepunt van het Tilt Festival. In alle zalen, hoeken en kieren van De NWE Vorst kun je terecht voor jonge en gevestigde namen uit de literatuur, muziek, beeldende kunst en theater. Met onder andere Yves Petry, Astrid Roemer, Herman Brusselmans, Akwasi, Zwart Licht, Martin Beversluis, Menno Wigman, De Optimist, Opera Zuid, Jet Steinz, Alex Boogers, etc.
De NWE Vorst om 20.00 uur

Meer informatie over het programma van het festival is te vinden op www.tiltfestival.nu.

Over Tilt

Tilt heeft de ambitie om, in samenwerking met partners vanuit verschillende kunstdisciplines, de literaire infrastructuur in de regio Noord-Brabant te versterken. Ze ontplooien om dit te bereiken verschillende activiteiten, zoals het oprichten van schrijverswerkplaatsen, het opzetten van een talentontwikkelingsprogramma en het organiseren van diverse evenementen door het jaar heen. Tilt is de eerste literaire organisatie in Brabant die vanaf 2017 structurele subsidie van de Provincie Brabant
ontvangt.

Tickets

Tickets voor de festivalzaterdag op 1 april zijn te koop via www.tiltfestival.nu of aan de kassa van Theater De NWE Vorst. Tickets voor de andere dagen gaan binnenkort in de verkoop.

Prijzen tickets zaterdag:

  • Early Bird: €15,-
  • Regulier: €20,-
  • CJP/Studenten: €15,-

Locatie