Agenda

Transcending Chopin bij Ateliers Tilburg

Wanneer: 20 september 2020 van 14:00 tot 17:30 Waar: Ateliers Tilburg Entree: €20,20
Bestel tickets

Transcending Chopin bij Ateliers Tilburg

Dit najaar organiseert UCM-Records in samenwerking met Stichting Ateliers Tilburg en het internationaal gelauwerde StarkLinnemann Trio vier concertdagen in Studio 15, Ringbaan-Oost 10 in Tilburg.

Op zondagmiddag 20 september, 18 oktober, 15 november en 20 december worden telkens twee concerten van een uur aangeboden (van 14.00 tot 15.00 uur èn van 16.30 tot 17.30 uur) in het muziekpand RBO10 van Stichting Ateliers Tilburg. De concerten zijn slechts toegankelijk voor een beperkt publiek. Uniek bij deze concerten is de locatie van de zitplaatsen ten opzichte van de musici. De bezoekers zitten samen met hen op het podium, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar. Een geweldige kans om in de repetitieruimte van een band letterlijk een kijkje in de keuken te nemen!

Transcending Chopin Volume 2 is het derde album van StarkLinnemann. Dit is de opvolger van Transcending Chopin Volume 1. Het bevat een laat werk van Chopin: Piano Sonate opus 58.

Het muzikale concept is hetzelfde als bij Volume 1: Chopins composities worden in zijn geheel getransformeerd naar de moderne tijd en er wordt gebruik gemaakt van alle denkbare stijlen binnen de moderne (lichte) muziek zolang deze de vertaalslag naar het hier en nu optimaal vormgeven. Toch gaan zij bij Volume 2 nog een stapje verder.

Waar Volume 1 voornamelijk stukken bevat met een relatief kleine lading, gaat het nu om een absoluut meesterwerk van de componist. In de versies voor het trio gaan zij de complexiteit van de originele werken niet uit de weg en wordt dit weerspiegeld in de wijze waarop zij de bewerkingen vormgegeven.

De strenge vormprincipes van beide sonates worden stipt nageleefd en tegelijkertijd zitten hun “nieuwe” creaties vol met avontuurlijke improvisaties, diepe grooves en eigenzinnige vondsten.

Elk concert wordt voor de bezoekers een unieke belevenis en zal daarom niet worden gestreamd.

U bent welkom vanaf één uur voor aanvang van het concert. In onze foyer heeft u de mogelijkheid om een drankje te bestellen. Dit wordt verzorgd door de barista’s van Stoom 013. Ook na afloop bent u welkom voor een korte nazit.

Bestel hier uw Kaartje.

Er zijn slechts 20 kaartjes beschikbaar per concert
Klik op onderstaande link om kaartjes te bestellen.

Locatie