Agenda

Trekvogels

Trekvogels (8+) in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 22 februari 2019 van 19:30 tot 20:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €8,-
Bestel tickets

Trekvogels (8+) in De Nieuwe Vorst

Trekvogels is een jeugdvoorstelling die gaat over de kracht van de groep en een verhaal vertelt van hoop, avontuur en de drang om te overleven. Op 22 februari is de voorstelling van het internationaal danstheater om 19.30 uur te zien. 

Stel je voor dat je opeens je land moet achterlaten; wat neem je mee, wat is je het dierbaarst? Wie kun je in vertrouwen nemen, hoe bescherm je wat van jou is? Van wie kan je wat leren, hoe hoor je erbij? In Trekvogels volgen we een groepje landverhuizers op hun spannende overtocht. In het begin zijn ze allemaal alleen, verdrietig omdat ze hun thuis verlaten en tegelijkertijd opgewonden om het grote avontuur dat ze tegemoet gaan. Gaandeweg ontdekken de reizigers elkaars achtergrond, leren over elkaars gebruiken en overwinnen ze onderlinge conflicten. De uitdagingen van de reis en hun gezamenlijk lot scheppen een sterke band en vriendschap tussen de reizigers. En tegen de tijd dat ze aankomen vormen ze een krachtige groep dikke vrienden.

Inspiratiebron is de geschiedenis van de ‘Red Star Line’, een scheepvaartmaatschappij die ruim twee miljoen mensen vanuit Antwerpen naar New York bracht. Deze mensen lieten hun thuisland achter, namen een koffer mee en vertrokken naar het beloofde land: Amerika. Op zoek naar een beter leven.

De voorstelling Trekvogels is toegankelijk voor kinderen ouder dan 8 jaar. De normale prijs voor een ticket is €8,- op vertoon van je FHK-pas krijg je 50% korting en betaal je dus €4,-. Tickets zijn verkrijgbaar op de website van De Nieuwe Vorst.

Locatie

Reageer op dit bericht