Agenda

in my backyard

Tweede editie van Wereldpodium-programma ‘(…) In My Backyard’ bij Kolektivo

Wanneer: 11 juli 2018 van 20:00 tot 22:00 Waar: Kolektivo Tilburg Entree: Gratis
Bestel tickets

Tweede editie van Wereldpodium-programma ‘(…) In My Backyard’ bij Kolektivo

Alle nieuwe Nederlanders moeten inburgeren, maar hoe ervaren ze de inburgering zelf? Wat helpt er om op een prettige manier je weg te vinden in Nederland? Wat voor gekke eigenschappen hebben Nederlanders? Was het een gevecht om Nederlander te worden of voelden ze zich welkom?

(..) In My Backyard

Antwoorden op al deze vragen krijg je tijdens ‘(…) In My Backyard’, een nieuw programma van Het Wereldpodium – als vervolg op ‘Avonturiers uit nood’, ook bekend als ‘De ‘Stadsstrandgesprekken’, in 2016 – op drie (zomer)avonden in drie publieke tuinen: gesprekken met nieuwe Nederlanders, afgewisseld met muziek. Kom luisteren, ervaren en vragen stellen.

Algemene informatie

Het programma wordt drie keer gehouden met iedere keer een andere locatie en andere gasten. Hieronder zie je de data en locaties van de tweede en derde editie.

  • Woensdag 11 juli: Kolektivo – Trouwlaan 189, Tilburg
  • Woensdag 15 augustus: Zomerlust – Oisterwijksebaan 15, Tilburg

in my backyard

Tweede editie

Bij de tweede editie van ‘(…) In My Backyard’ zijn ‘Nieuwe Nederlanders’ Ammar Alkhatib en Mahtab Masroorpour te gast. Ammar Alkhatib komt uit Syrië en woont nu 2,5 jaar in Nederland. Hij is hard aan de slag gegaan om de taal te leren, maar heeft zich ook vol in het leven in Nederland gestort. Over de dingen die hij meemaakt, maakt hij vlogs, waarvan het bekendste filmpje gaat over carnaval in Tilburg. Ammar doet vrijwilligerswerk bij PAX, hij geeft voorlichting over het leven van een vluchteling op scholen, en helpt VluchtelingenWerk Nederland met vertalen. Ammar moet nog één onderdeel halen van de taaltoets voor hij een studie kan gaan doen.

Mahtab Masroorpour kwam 19 jaar geleden uit Iran naar Nederland. Het duurde 4,5 jaar voordat ze wist dat ze mocht blijven en in die tijd mocht ze geen Nederlandse les volgen. Met boeken en cd’s die ze uit de bibliotheek leende, leerde ze zichzelf de taal. Dat was het begin van een reeks aan opleidingen en cursussen, die ertoe hebben geleid dat ze nu trainer is bij Feniks, Emancipatie Expertise Centrum Tilburg, en bezig is haar eigen bedrijf op te richten. Mahtab is moeder van Narjes van 15, die ze tussen het studeren door alleen heeft opgevoed.

Deze tweede editie van ‘(…) In My Backyard’ vindt plaats in de intieme tuin van Kolektivo Ochtend café Tilburg, de vaste stek van ook Het Wereldcafé.

Presentator en gespreksleider

Presentator en gespreksleider van deze avond is Georgina Gulsen. Georgina presenteert al jaren bij Omroep Tilburg. Van verslaggever werd ze nieuwslezer en nu presenteert ze het programma “Mag ik je wat vragen?”. Georgina is in Nederland geboren, maar haar ouders zijn vanuit Turkije naar Nederland geëmigreerd. Georgina heeft dus van dichtbij gezien wat het betekent om in te burgeren in Nederland.

Muzikaal

De muzikale invulling van de avond is in handen van gitarist Sarkes Tourbendian, oorspronkelijk uit Syrië. Sarkes is nu 4,5 jaar in Nederland en woont in Tilburg. In Aleppo, Syrië was hij onder andere gitaardocent op een muziekschool. Hij beheerst en speelt een breed scala aan muziekstijlen.

Locatie

Reageer op dit bericht