Agenda

Verhalen op 't Spoor

Verhalen op ’t Spoor door LocHal en Stadsmuseum Tilburg

Wanneer: 17 oktober 2020 van 10:30 tot 14:00 Waar: Eetbar de Wagon Entree: €16,-
Bestel tickets

Verhalen op ’t Spoor door LocHal en Stadsmuseum Tilburg

Op zaterdag 26 september, 3 oktober en 17 oktober organiseert bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg Spoorzone-zaterdagen. Je ervaart het heden en het verleden van één van de meest ‘booming’ plekken van het zuiden van Nederland: de Spoorzone van Tilburg. Op een van de drie Spoorzone-zaterdag kun je de verhalen op ’t spoor herbeleven. 

Verhalen op ’t Spoor

De eersten die dit gebied introkken zijn inmiddels al helemaal gesetteld en zagen het gebied om hen heen steeds meer ontwikkelen. Dit is niet altijd zo geweest vroeger was de spoorzone ‘de verboden stad’, het stukje Tilburg waar niemand mocht komen. Behalve natuurlijk de medewerkers van de NS. Ben je nu benieuwd hoe het was in die tijd? Welke verhalen hebben de Spoormannen van toen je te vertellen? en hoe lekker je er nu kunt eten? Je ervaart het tijdens een van de drie Spoorzone-zaterdagen. Je herbeleefd alle ‘verhalen op ’t spoor’ op een bijzondere manier tijden deze rondleiding.

Maak kennis met de gebouwen

De zaterdag start vanaf Eetbar De Wagon met een rondleiding in de Spoorzone door de Stadsgidserij Tilburg. Tussen 10:30 uur en 12:00 uur bezoek je in elk geval de LocHal, de wagenmakerij, de Koepelhal en het Informatiecentrum, maar je komt langs nog veel meer interessante plekken. In de LocHal bezoek je het TijdLab, waar nu een kleine expositie is over de Spoorzone. Er is daar ook een Verhalentafel, een interactieve tafel, waarop je kennis maakt met oud spoormedewerkers. Middels deze tafel delen zij hun herinneringen aan de tijd dat er in de LocHal treinen en locomotieven gerepareerd werden.

Smakelijke verhalen in Eetbar de Wagon

Na de rondleiding is er de mogelijkheid aan te schuiven voor een speciale lunch in Eetbar De Wagon. Van 12:00 uur tot 14:00 uur geniet je van een ‘arbeiderslunch’ terwijl een spoorman van destijds gezellig met je mee eet en je verhalen van vroeger vertelt. Een unieke ervaring, eten in een mooi gerestaureerde wagon uit 1930, luisterend naar spoor-verhalen. De kosten hiervoor zijn €16,- en reken je na afloop in De Wagon af.

Aanmelden

Aanmelden voor 26 september, 3 oktober en 17 oktober kan per mail aan info@stadsmuseumtilburg.nl. Geef duidelijk je naam en contactgegevens door en welke dag je graag zou willen deelnemen voor de rondleiding met lunch. Het is ook mogelijk om je voor maar één activiteit aan te melden. De rondleiding is geheel gratis, je betaalt alleen voor de lunch in De Wagon. Deelnemers ontvangen een paar dagen voor aanvang per mail extra informatie. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Stadsmuseum Tilburg.

Meer informatie

  • Wanneer: 17 oktober
  • Aanvang: 10:30 uur
  • Locatie: Eetbar de Wagon, Burgemeester Brokxlaan 1041,
    5041 RP Tilburg

Locatie