Agenda

graduation expo

Vijfde Graduation Expo studenten International Lifestyle Studies in EVE Tilburg

Wanneer: 31 augustus 2018 van 10:00 tot 12:30 Waar: EVE Entree: Gratis

Vijfde Graduation Expo studenten International Lifestyle Studies in EVE Tilburg

Er is een nieuwe generatie trendonderzoekers en conceptontwikkelaars opgestaan. Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2018 exposeren 76 afgestudeerden van Fontys International Lifestyle Studies (ILS) hun afstudeerwerk tijdens de jubileumeditie van de Graduation Expo in EVE in Tilburg. Hier is ook de winnaar van de Gouden Meesterproef te zien, de prijs voor de beste afstudeerscriptie. Ook het publiek kan stemmen op het beste concept.

Waar vorig jaar vooral het toekomstdenken en de oproep voor meer positiviteit centraal stond, gaat het dit jaar over concrete ideeën die de toekomst beter maken. Aandacht voor kwaliteit van leven, concrete conceptontwikkeling en inspireren staan voorop bij de 76 afstudeerwerken die getoond worden. Het zijn stuk voor stuk goede ideeën bedacht door flexibele toekomstdenkers. Deze jubileumeditie is het thema dan ook Future Nomads. Speciale aandacht is er voor de winnaar van de Gouden Meesterproef, de prijs voor de beste afstudeerscriptie. Ook is er deze jubileumeditie een Publieksprijs ingesteld.

International Lifestyle Studies

Trendonderzoek en conceptontwikkeling zijn de sleutelwoorden van de vierjarige hbo-opleiding International Lifestyle Studies (ILS). Deze opleiding gaat over de manier waarop mensen hun leven vorm geven en richt zich op de lifestylesectoren health, food, human movement, work, leisure, appearance en living. In de opleiding leren studenten de kenmerken, wensen en behoeften van consumentengroepen herkennen en analyseren. Ze combineren hun kennis daarover met het bedenken van creatieve en haalbare concepten voor producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren. Met hulp van vakdocenten verdiepen ze zich in het toepassen van creatieve technieken, onderzoeksvaardigheden en in de lifestylesectoren.

ILS is een van de zes bachelors van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Vorig jaar is ook een Engelstalige variant van de opleiding gestart.

Tijdstip:

  • vrijdag 31 augustus 2018 van 10.00 tot 12.30 uur.
  • zaterdag 1 september 2018 van 10.00 tot 14.00 uur.
  • Locatie: EVE Tilburg, Burgemeester Stekelenburgplein 208 in Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht