Agenda

NTGent

Volledige programma NTGent theaterweekend bekend

Wanneer: 21 mei 2017 Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €14,-
Bestel tickets

Volledige programma NTGent theaterweekend bekend

Het complete programma van het NTGent theaterweekend in mei dit jaar is bekend. Naast de voorstellingen Platform en Onderworpen (beide Houellebecq) vinden er op zaterdag en zondag activiteiten plaats die zowel verdiepend als verfrissend zijn. Ze bieden context maar vergoten tegelijk ook de beleving. 

Omdat in deze roerige tijden verdieping, reflectie en goede gesprekken broodnodig zijn, organiseert Theaters Tilburg samen met NTGent dit weekend. Ter inspiratie, maar ook om ons te verbinden. De regie is in handen van Johan Simons en Chokri Ben Chikha. Zaterdagavond is de voorstelling Platform te zien: een verhaal over een typisch Houellebecq-personage zonder al te veel hoop op een spectaculair leven, die samen met zijn geliefde een succesvolle reisformule voor sekstoerisme start. Aan dit zakelijke succes en romantische geluk wordt bruusk een einde gemaakt door een aanslag in naam van de islam… Voorafgaand aan de voorstelling kun je ’s middags de Stormkamer ervaren: een interactieve, theatrale gedachtewisseling met theatermaker Hanna van Mourik Broekman. Het thema is, aansluitend op de voorstelling, geluk: kun je dit echt vinden bij voedseltrends, sporten, vakanties en spullen? Vervolgens is er een diner in thema van de voorstelling, die zich afspeelt in Thailand. Chef-kok Tom Biessen bereid een special voor € 19,50, bestaande uit je een voorafje, een hoofdgerecht (vlees/vis/vega), dessert en een fles tafelwater. Daarna kan men een inleiding bezoeken om de kijkervaring te verdiepen. Na afloop is er een muzikale toegift in de foyer. Bovendien is de foyer zowel op zaterdag als zondag aangekleed in thema.

Zondag draait om de voorstelling Onderworpen, gebaseerd op Houellebecqs controversiële maatschappijkritische toekomstroman. Daarin volgen we de misantropische hoogleraar Michel, die zijn leven ten goede ziet keren als in Frankrijk de islamitische partij de verkiezingen wint en het land langzaam ver-islamiseert. De zondag start echter met een theatrale talkshow over de relatie tussen culturele identiteit en geluk: De Wereld Draait Eronder Door. Spraakmakende gasten als arabisten Maarten Zeegers (die undercover als moslim in de Haagse Transvaalbuurt woonde) en Jan Jaap de Ruiter (die veel stof deed opwaaien met zijn uitspraken over homoseksualiteit in de islam) werpen hun licht op dit thema. Daarnaast zullen ook regisseur Chokri Ben Chikha, dramaturg Koen Haagdorens en nu nog geheime gasten hun opwachting maken. Er is thee, muziek, poëzie en een discussie op het scherpst van de sharia. Het speciale diner is in Frans-Tunesische sferen en ook op zondag is er een inleiding.

Verkoopinformatie

Het NTGent weekend met de voorstellingen Platform en Onderworpen en het randprogramma vindt plaats op 20 en 21 mei 2017 in de schouwburg van Theaters Tilburg. Tickets voor een voorstelling kosten € 27,50 | € 22 | 19,50 | € 14 (jongeren & studenten) incl. servicetoeslag. Het randprogramma, m.u.v. diner, is gratis toegankelijk met een voorstellingsticket. Reserveren is noodzakelijk. De kaartverkoop is gestart – op www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013 543 22 20.

Locatie

Reageer op dit bericht