Agenda

Voorleeshalfuurtje

Voorleeshalfuurtje donderdag 19 dec in de Biblitheek Wagnerplein

Wanneer: 19 december 2019 van 10:00 tot 11:00 Waar: de Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

Voorleeshalfuurtje donderdag 19 dec in de Biblitheek Wagnerplein

Op donderdag 19 december gaat Biblitheek Wagnerplein voorlezen aan peuters. Het voorleeshalfuurtje is iedere derde donderdag van de maand om 10.00 uur en is gratis. Peuters en hun ouders of opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Voor het voorlees halfuurtje van 19 december ligt het prentenboek: “Piep! Naar de dokter” klaar. Een heel herkenbaar onderwerp voor peuters en kleuters. In de voorleeskist zitten, naast het prentenboek van Fleur van der Weel, allemaal leuke attributen uit het boek.

Piep! Naar de dokter

Piep de muis gaat naar de dokter omdat hij zich bij het voetballen geblesseerd heeft. De wachtkamer zit vol zieke dieren: kikker moet hoesten, varken heeft vlekjes en walrus heeft pijn in zijn buik. Wat gaat de dokter allemaal doen? Het start met het verhaal over Pien bij de dokter en daarna mogen de kinderen actief meespelen met de materialen uit de voorleeskist.

Kom je luisteren en meedoen?

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is natuurlijk erg gezellig, maar ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Aanmelden is niet nodig.

Handige informatie:

Locatie

Reageer op dit bericht