Agenda

klik en tik

Voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 20 juni 2019 van 10:00 tot 10:30 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Wagnerplein

Op donderdag 20 juni staat er weer een voorleeshalfuurtje voor peuters op het programma in de bibliotheek op het Wagnerplein. Het voorleeshalfuurtje is iedere derde donderdag van de maand om 10.00 uur en is gratis. Peuters en hun ouders of opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Het laatste voorleeshalfuurtje voor de zomervakantie is op donderdag 20 juni. In september wordt het voorlezen in de bibliotheek weer opgestart.

Voor nu hebben we een erg leuk prentenboek klaarliggen: “Kleine muis zoekt een huis” van Petr Horáček en een voorleeskist met allemaal leuke attributen uit het boek.

Kleine Muis vindt een appel, maar die past niet in haar huisje en daarom gaat ze op zoek naar een groter huis. Maar elk hol is bewoond en niet groot genoeg voor de bewoner, Kleine Muis en haar appel. Onderweg krijgt ze honger en neemt telkens hapjes uit haar appel. Tenslotte vindt Kleine Muis een leeg hol waar het appelklokhuis precies in past…… Wij zijn benieuwd hoe haar nieuwe huis er uitziet. Jij ook?

We starten met het verhaal over Kleine Muis en daarna mogen de kinderen actief meespelen met de materialen uit de voorleeskist.

Kom je luisteren en meedoen?

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is natuurlijk erg gezellig, maar ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

Locatie

Reageer op dit bericht