Agenda

voorleeshalfuurtje

Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 19 april 2018 van 10:00 tot 10:30 Waar: de Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein

Op donderdag 19 april leest Bibliotheek Wagnerplein voor aan peuters in de Bibliotheek Wagnerplein. Het voorleeshalfuurtje is iedere derde donderdag van de maand om 10.00 uur en is gratis. Op donderdag 19 april staat het populaire prentenboek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ van Eric Carle centraal.

Voorleeshalfuurtje

Rupsje Nooitgenoeg heeft ontzettende honger. Van maandag tot en met zaterdag eet hij zich vol met steeds meer lekkers. Hij houdt niet op tot hij een heel grote dikke rups is. Daarna bouwt hij een huisje om zich heen, een cocon voor zichzelf en daar komt hij pas weer uit als hij een mooie vlinder is geworden. Mia de kip en Rupsje Nooitgenoeg zijn goede vrienden.

Ze starten met het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg en daarna mogen de kinderen actief meespelen met de attributen uit de kist. Kom je ook luisteren en meedoen?

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is natuurlijk erg gezellig, maar ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

Locatie

Reageer op dit bericht