Agenda

klik en tik

Voorleeshalfuurtje voor peuters in Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 16 mei 2019 van 10:00 tot 11:00 Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

Voorleeshalfuurtje voor peuters in Bibliotheek Wagnerplein

Op donderdag 16 mei lezen we voor aan peuters in de Bibliotheek Wagnerplein. Het voorleeshalfuurtje is iedere derde donderdag van de maand om 10.00 uur en is gratis. Peuters en hun ouders of opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Voor het voorleeshalfuurtje van 16 mei hebben we het prentenboek “Rikki en Mia de kip” van Guido van Genechten klaarliggen en een voorleeskist met allemaal leuke attributen uit het boek.

Rikki en Mia de kip

Elke dag zijn Rikkie en Mia de kip samen. Geen wonder dat Riki ongerust is als hij Mia niet in het kippenhok kan vinden. Uiteindelijk ziet hij haar toch zitten achterin de tuin. Maar wat doe ze opeens vreemd….. Zij heeft belangrijke zaken aan haar hoofd. Wat zal dat toch zijn?

We starten met het verhaal over Rikkie en Mia en daarna mogen de kinderen actief meespelen met de materialen uit de voorleeskist.

Kom je ook luisteren en meedoen?

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is natuurlijk erg gezellig, maar ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

Locatie

Reageer op dit bericht