Agenda

ETZ

Voorlichting in ETZ voor patiënten over osteoporose

Wanneer: 28 mei 2019 van 19:00 tot 12:30 Waar: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Entree: Gratis

Voorlichting in ETZ voor patiënten over osteoporose

Vallen met osteoporose kan grote gevolgen hebben, namelijk botbreuken of fracturen. Wat kun je doen om vallen te voorkomen en je kans op een fractuur zo klein mogelijk te houden? Wat is osteoporose en hoe kun je er mee leven? Op 28 mei 2019 houden de Osteoporose Vereniging, Zorggroep RCH en het ETZ voor patiënten met osteoporose en hun naasten de voorlichtingsbijeenkomst ‘Osteoporose in de praktijk’.

Deze gratis bijeenkomst is van 19.00 uur – 21.30 uur in het Auditorium van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis), locatie Tweesteden, Doctor Deelenlaan 5 in Tilburg. Aanmelden is mogelijk via osteoporosevereniging.nl/agenda. Bellen kan ook: 088 – 505 43 00.

De bijeenkomst staat in het teken van leven met osteoporose en ‘vallen voorkomen’. Sprekers zijn Esther Donga (internist), Math Wijnands (reumatoloog), Peter Dekkers (fysiotherapeut) en Harry van de Broek (voorzitter Osteoporose Vereniging).

Wat is Osteoporose?

Osteoporose is de medische naam voor poreus bot ofwel zwak bot. Osteoporose is een chronische aandoening van het skelet, waarbij de botsterkte afneemt. Botontkalking is ook een veel gebruikte term voor deze aandoening. Mensen met zwakkere botten hebben een grotere kans op fracturen. Meer informatie is te vinden op www.botinbalans.nlwww.sterkebotten.nu ofwww.osteoporosevereniging.nl

Zorgprogramma fractuurpreventie

Om in Midden-Brabant tot een gedegen fractuurpreventie te komen is door Zorggroep RCH en ETZ gestart met hetzorgprogramma Fractuurpreventie. Het doel van dit zorgprogramma is om meer patiënten te screenen op osteoporose en hiervoor te behandelen. Met als resultaat een daling van het aantal patiënten met een tweede fractuur. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraars CZ en VGZ namens alle zorgverzekeraars.

Locatie

Reageer op dit bericht