Agenda

Voorlichtingsbijeenkomst over Tilburgse lokale munt

Wanneer: 12 maart 2015 van 20:00 tot 23:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Voorlichtingsbijeenkomst over Tilburgse lokale munt

Een nieuwe munt voor Tilburg en omstreken die economische activiteiten in de regio aanjaagt. Dat is het doel van de werkgroep ‘Lokaal geld voor Tilburg’. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst op donderdagavond 12 maart in de Kennismakerij lichten zij toe wat lokaal geld is, hoe het een investering voor de regio is én wordt de naam van deze Tilburgse munt onthuld. De presentatie van de avond is in handen van Godelieve Engbersen en Maarten Hutten.

Lokaal Geld. Hoe moet dat eruit zien? Wat is het waard?

Werkgroep ‘Lokaal geld voor Tilburg’: “Een lokale munt heeft twee belangrijke eigenschappen die de euro niet heeft, maar die wel van belang zijn voor regionale groei. Het maakt renteloze kredieten voor ondernemers mogelijk en werkt lokaal, zodat elke betaling in de nieuwe munt een investering in de regio is. De nieuwe munt en de euro kunnen naast elkaar gebruikt worden. Ook inwisselen van beide munten is mogelijk.

De ontwikkeling van de nieuwe munt gebeurt in nauwe samenwerking met de stichting STRO. STRO heeft een uitgebreide ervaring met het opzetten van lokale muntsystemen in zowel binnen als buitenland. De door deze partij ontwikkelde software kan alle bancaire taken, van kredietverlening tot de afhandeling van transacties, uitvoeren. De Bristol Pound – een van de meest succesvolle lokale muntsystemen ter wereld – maakt ook gebruik van de diensten en van de software van STRO. Binnen Nederland is de Rotterdamse DAM eveneens een succesvolle lokale munt die met ondersteuning van STRO tot stand is gekomen.”

Tilburgers en Tilburgse ondernemers zetten een nieuw geldsysteem op. Ondernemers, particulieren en ambtenaren zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en mee te werken aan de invoering van het nieuwe lokale geld. Bezoek op donderdagavond 12 maart de Kennismakerij. Tijdens een avond met lezingen door STRO (Social Trade Organisation) en DAM (De Alternatieve Munt) en interactieve performances over de werking van ons geldsysteem worden de mogelijkheden belicht die lokaal geld Tilburg kan bieden.

De Kennismakerij, donderdag 12 maart van 20.00 – 22.30 uur. Kijk voor het programma op www.dekennismakerij.nl

Locatie