Agenda

Double Play

Voorpremiëre Double Play in Cinecitta

Wanneer: 20 mei 2017 van 20:45 tot 00:00 Waar: Cinecitta Entree: €9,00
Bestel tickets

Voorpremiëre Double Play in Cinecitta

Double Play, gebaseerd op de Nederlands-Antilliaanse klassieker Dubbelspel van Frank Martinus Arion (1936-2015). Deze film is te zien op zaterdag 20 mei in Cinecitta.

Frank Martinus Arion

Arions debuut uit 1973 was de eerste roman waarin uitsluitend zwarte Antilliaanse personages voorkomen. In Nederland werd de roman meteen erkend als meesterwerk. Op de Antillen zelf duurde dat langer, vertelt Neerlandicus Jos de Roo. „Aanvankelijk stoorden Antillianen zich aan de in hun ogen te negatieve afschildering van de personages.” Inmiddels wordt de roman ook op de Antillen gezien als een meesterwerk, helemaal nadat in 2006 in Nederland 725.000 exemplaren gratis waren uitgedeeld tijdens de Nederland Leest Campagne.

Double Play

Na een afwezigheid van tientallen jaren keert de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel terug naar zijn geboorteplaats Curaçao. Het bezoek herinnert hem aan veertig jaar eerder, toen een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen: ambitieuze, kleurrijke mannen en hun wilskrachtige echtgenotes die een leven op probeerden te bouwen op het zinderende eiland, te midden van verbroken tradities, intriges en pijnlijk verraad. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion.

De film zal worden ingeleid door filmregisseur/filmproducent Hetty Naaijkens en filmregisseur/actrice Willeke van Ammelrooy, beiden waren nauw betrokken bij het maken van de 1e stappen voor de boekverfilming.

Na de film is er een borrel en voor iedere bezoeker een gratis heerlijk Antilliaans hapje.

Praktische informatie

  • Locatie: Cinecitta
  • Datum: Zaterdag 20 mei
  • Tijd: 20:45 uur
  • Entree: €9,00 (hier bestellen)

Locatie

Reageer op dit bericht