Agenda

Dikke darm

Wandelen door een dikke darm bij ETZ (AFGELAST!)

Wanneer: 9 maart 2020 tot 10 maart 2020 Waar: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ)

Wandelen door een dikke darm bij ETZ (AFGELAST!)

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg stelt in het kader van de darmkankermaand een dikke, opblaasbare darm tentoon. Deze darm staat op maandag 9 en dinsdag 10 maart op locatie ETZ TweeSteden en op donderdag 12 en vrijdag 13 maart op locatie ETZ Elisabeth. Patiënten en bezoekers kunnen door deze grote dikke darm lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. 

Tijdens de informatieavond vertelt voormalig MDL-arts en ‘dokter darmkanker’ Luc Colemont alles over darmkanker. De symptomen van darmkanker, het bevolkingsonderzoek en het verloop van de behandeling komen daarbij aan bod. Tijdens de informatieavond kunnen bezoekers meerdere informatiestands bezoeken. Medewerkers van het ETZ geven informatie over het zorgpad darmkanker. Diëtisten vertellen meer over vezelrijke voeding.

Bevolkingsonderzoek

Darmkanker is in Nederland een veel voorkomende vorm van kanker. In Nederland worden elk jaar bijna 15 duizend mensen getroffen door darmkanker. Sinds vijf jaar bestaat in Nederland het bevolkingsonderzoek. Hierbij ontvangen alle mannen en vrouwen tussen de 55 en 75 jaar elke twee jaar een oproep om ontlasting in te leveren. Hiermee wordt darmkanker in een vroeg stadium opgespoord. Verwacht wordt dat het bevolkingsonderzoek jaarlijks 2250 sterfgevallen voorkomt. Het ETZ is een van de screeningsorganisaties van het bevolkingsonderzoek.

Voorlichtingsavond

De gratis toegankelijke voorlichtingsavond op maandag 16 maart vindt plaats in de Aula (route 73) op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg) en duurt van 17.30 tot 20.00 uur. Iedereen die interesse heeft in het onderwerp is van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website

Locatie

Reageer op dit bericht