Agenda

Wandelen voor water

Wandelen voor water met Stedenband Tilburg Same Tanzania

Wanneer: 20 maart 2019 van 08:30 tot 12:00 Waar: Tilburg centrum

Wandelen voor water met Stedenband Tilburg Same Tanzania

Stedenband Tilburg Same Tanzania (STST) organiseert alweer voor de 15e keer de Wandelen voor Water-tocht. Dit jaar is de tocht op woensdag 20 maart in het centrum van Tilburg. Zo’n 200 Tilburgse schoolkinderen zullen deelnemen aan deze wandeltocht voor water.

Kinderen van de basisscholen Armhoefse Akker, Sint Hubertus en De Triangel lopen 6 kilometer met 6 liter water in een rugzak. Dit is de gemiddelde afstand die vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden moeten afleggen om water te halen. Zo ervaren de kinderen wat hun leeftijdgenootjes in Tanzania elke dag moeten doen en zien zij in dat er daardoor soms weinig tijd overblijft om naar school te gaan.

Wandelen voor water

Wandelen voor Water is een sponsorloop; vrienden en familie sponsoren de kinderen. De Stedenband Tilburg Same Tanzania kan met het ingezamelde geld een waterproject realiseren in Tanzania. Dit jaar is dat een drinkwatersysteem voor het dorp Marwa, een Masaaidorp in het district Same in het noordoosten van Tanzania. De waterput hebben de mensen zelf al laten boren. Er moet nog een pomp komen -die op zonne-energie werkt- en een tank voor de wateropslag. Ook komen er leidingen naar meerdere tappunten in de omgeving van het dorp. Zo zullen straks ongeveer 10.000 mensen schoon en veilig drinkwater hebben en water om hun akkertjes te bevloeien. En dat alles wordt op een duurzame manier met zonne-energie tot stand gebracht!

Startsein

Het startsein voor de sponsorloop wordt woensdag 20 maart om 9.00 uur gegeven in de Hall of Fame. Aan het eind van de wandeling legen de kinderen de zes liter water in de vijver van het Tivolipark, met het idee om het water terug te geven aan de natuur. Daarna lopen ze terug naar de Hall of Fame, waar de afsluiting is met Afrikaanse muziek en natuurlijk de bekendmaking van de opbrengst door wethouder Esma Lahla.

Locatie

Reageer op dit bericht