Agenda

wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten in Theaters Tilburg

Wanneer: 29 oktober 2017 van 14:30 tot 15:45 Waar: Theaters Tilburg Entree: €8,50
Bestel tickets

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten in Theaters Tilburg

Wie van dynamische stand-up comedy met fysiek spel en spectaculaire beelden houdt, moet op zondag 29 oktober in Theaters Tilburg zijn. Schippers & Van Gucht komt namelijk met een nieuwe familievoorstelling, genaamd Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten.

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten

De voorstelling gaat over een vrolijk, optimistisch meisje, vertolkt door Janne Desmet, dat na schooltijd op haar moeder wacht. Om de tijd te doden en zichzelf moed in te praten, praat ze over zichzelf en de wereld om haar heen. Haar hoofd zit vol, werkelijk propvol: vol hersens, vol vragen en vol verhalen. Kunnen mieren zwemmen? Hebben vissen hersens? Zouden vissen eigenlijk niet liever in de lucht vliegen? Terwijl zij haar gedachten de vrije loop laat, huilt de boom achter haar het hele schoolplein vol. Tegels veranderen in drijvende ijsschotsen en mieren varen rond in een gymschoen. Het meisje telt moedig de lange minuten af terwijl het podium langzaam volloopt. Een avontuur voor kinderen en een nachtmerrie voor ouders!

“Het verhaal is gebaseerd op het boek The Spit Children van de Nieuw-Zeelandse schrijfster, actrice en stand-up comedian Jo Randerson. Haar verhalen vol verbeelding zijn in goede handen bij Janne Desmet, die zo levendig speelt dat je bijna vergeet dat zij alleen op het toneel staat.” (**** Theaterkrant)

Schippers & Van Gucht

Schippers & Van Gucht, een creatief bureau en theatermakers, is de naam van het makersduo Jellie Schippers (regisseur) en Myriam van Gucht (scenograaf). Ze creëren opwindende en intieme theatrale portretten, op bijzondere locaties, in opvallend vormgegeven werelden. Met ogenschijnlijk kleine verhalen snijden ze grote thema’s aan. Kijk voor meer informatie op www.schippersenvangucht.com.

Janne Desmet

Janne Desmet, die de hoofdrol in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten, speelt in vele toneelvoorstellingen en is onder meer bekend van de Vlaamse dramaserie Amigo’s. Tijdens Film Fest Gent bekroonde de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices, de meest opmerkelijke prestaties in film, televisie en theater. Janne Desmet won een Acteursgildeprijs in de categorie ‘Meest gewaardeerde actrice in een theaterrol’ voor haar rol in het stuk Chasse Patate van Studio Orka.

In het kort

  • Datum: zondag 29 oktober 2017
  • Tijd: 14.30 – 15.45 uur
  • Locatie: Studio van Theaters Tilburg
  • Entree: €8,50
  • Bestel hier je kaarten

Locatie

Reageer op dit bericht