Agenda

Shrew Her

We The People: Shrew Her in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 12 februari 2019 van 20:30 tot 21:50 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €17,-
Bestel tickets

We The People: Shrew Her in De Nieuwe Vorst

Shrew Her is een multidisciplinaire theatervoorstelling met invloeden uit de mode, dancehall muziek en visual media en wordt op dinsdag 12 februari gespeeld door 5 LGBTQ+ acteurs die hun persoonlijke verhalen delen.

Shakespeare’s Taming of the Shrew

Geïnspireerd op het tekenen van de ‘same-sex marriage’ wet door president Obama, ontwikkelde theatermaker Ira Kip deze voorstelling. Als leidraad gebruikte ze Shakespeare’s Taming of the Shrew.

In Shakespeare ‘s Taming of the Shrew worden de vrouwen gestuurd door de mannen. En hebben tradities de voorhand en staat welvaart boven individueel geluk en ware liefde. Vanuit een queer-lens onderzoekt Ira hoe wij onze identiteit en authenticiteit kunnen waarborgen in deze wereld. De wereld waarin tradities, religie en gendernormen onze maatschappij conditioneren. Deze zijn gekoppeld aan de invloeden van de digitale wereld die het sociaal weefsel van onze samenleving verscheurt.

Shrew Her

Shrew Her nodigt het publiek uit om een participerende rol spelen te spelen en hen deelgenoot te maken van het proces tijdens de voorstelling.
Zo stimuleert Shrew Her een dialoog waar gereflecteerd kan worden op ‘gevoelige thema’s’. Hierbij worden grenzen beslecht en de aannames over genderidentiteit worden getoetst. Het belang van Shrew Her is het doorbreken van vastgeroeste patronen in gender denken en doen. Na elke voorstelling zal er een korte nagesprek worden gehouden.

Tickets

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van De Nieuwe Vorst. De kaarten uit de voorverkoop kosten €12. De tickets voor volwassenen kosten €17. Jongeren kunnen voor €10 naar binnen.

Locatie

Reageer op dit bericht