Agenda

thumbnail_Junior Stadsdichter

Wedstrijd Junior Stadsdichter in MIDI

Wanneer: 21 maart 2017 van 19:30 tot 21:30 Waar: MIDI Tilburg Entree: €5,-

Wedstrijd Junior Stadsdichter in MIDI

De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2017 zijn bekend. Verschillende scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 21 maart in het Midi Theater tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

Tijdens de interne scholencompetitie heeft iedere school een eigen invulling gegeven aan het schrijf- en nominatietraject. Slecht twee regels waren van kracht: de gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn en gaan over Tilburg.

De komende weken schrijven de genomineerde leerlingen een tweede stadsgedicht. Zij krijgen hierbij hulp van een redacteur. Ook volgen de leerlingen een performance workshop zodat zij hun gedichten goed kunnen overbrengen op het podium.

Podiumwedstrijd

Tijdens de podiumwedstrijd op 21 maart wijst de vakjury, bestaande uit Marcelle Hendrickx, Martin Beversluis, Onias Landveld, Marlous Mutsaers en huidige Junior Stadsdichter Jim van Bergen, de twee beste leerlingen aan. Daarna is het aan het publiek om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Naast gedichten zijn er deze avond optredens van verschillende jonge muzikanten.

Junior Stadsdichter wordt gecoördineerd door de Bibliotheek Midden-Brabant en is een samenwerking met onder andere Bureau CiST en Ons Middelbaar Onderwijs. Voor meer informatie over het project of het kopen van kaarten kun je kijken op www.juniorstadsdichter.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht