Agenda

stoffel

Week van het Nederlandse Bier bij Café Stoffel

Wanneer: 11 mei 2017 tot 21 mei 2017 Waar: Eetcafé Stoffel

Week van het Nederlandse Bier bij Café Stoffel

In de week van het Nederlandse bier wil Café Stoffel je graag kennis laten maken met Nederlandse brouwerijen en hun bier. Natuurlijk hebben ze gekozen voor zowel bekende als (lokale) minder bekende brouwerijen.

Van Moll – Pastorale – amber 5,5% 

Van Moll is een brewpub te vinden in Eindhoven. Pas sinds 2013 zijn ze open maar maken nu al prachtige bieren. Het is daarom dat dat Café Stoffel jullie kennis willen laten maken met deze brouwerij. De pastorale is een American Amber Ale, licht bitter, zachte smaak van karamel en Amerikaanse hop.

KraftBier – Schon Medje – white IPA 6,2% 

Bier van eigen, Tilburgse bodem. Voor degene die het nog niet kennen KraftBier is begonnen in 2014 om de brouwersambacht weer terug naar Tilburg te brengen. Sinds 2016 brouwt hij ook zelf in een prachtig pand in de Spoorlaan. ‘Schôn mèdje’ is een White India Pale Ale. Fruitig, kruidig en bitter door zowel Amerikaanse als Duitse hoppen.

Bird Brewery – fuut fieuw – session pale ale 4,6% 

Deze brouwerij uit Amsterdam is begonnen met crowdfunding in 2015 waarna in 2016 het eerste vogeltje de brouwerij verliet. De brouwerij opgericht door mensen met een mooie achtergrond in de bierwereld (eigenaar bierlab, gediplomeerd biersommelier, oud-bestuurslid PINT). En dat is te merken, want de bieren vallen meteen massaal in de prijzen. Deze session pale ale is een blond bier met een aroma vol citrus, geel tropisch fruit en lichte karamel tonen.

Gebrouwen door Vrouwen – Gin Weizen 6% 

Gebrouwen door vrouwen is een brouwerij die wordt bestierd door twee zussen uit Amsterdam die in 2013 begonnen zijn met recepten ontwikkelen in een pan van 35 liter in eigen keuken. Ondertussen zijn ze zo gegroeid dat ze sinds kort een eigen brouwerij geopend hebben. Deze weizen is lekker zoet en fris met een twist door de toevoeging van gin kruiden.

Texels – Goudkoppe – blond 6% 

Deze brouwerij gaat al wat langer mee (sinds 1999). Texels bier wordt gebrouwen op het gelijknamige eiland. Wat deze brouwerij zo mooi maakt is dat al hun producten van het eiland komen. Dit maakt de bieren dus een puur product van Texel. Dit hoppig blond bier heeft een romige smaak met zachte bitters in de afdronk

Vandeoirsprong – weizen 6,8% 

Nog zo’n mooie brouwerij in de buurt. Brouwerij Vandeoirsprong is begonnen in 2015 en te vinden in Oirschot. De bieren worden gebrouwen door een jonge, ambitieuze brouwer, die zijn kennis combineert met bijna vier eeuwen kennis en ervaring. Deze traditioneel gebrouwen weizen drinkt soepel weg en heeft een volle, romige smaak en een fruitige tongval.

Locatie

Reageer op dit bericht