Agenda

WeerZien

Jubileumtentoonstelling WeerZien in Museum De Pont

Wanneer: 16 september 2017 om 11:00 uur tot 18 februari 2018 om 17:00 uur Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst Entree: €10,00

Jubileumtentoonstelling WeerZien in Museum De Pont

Vier jij samen met Museum De Pont hun vijfentwintig-jarig bestaan in september, wanneer de jubileumexpositie WeerZien wordt geopend?

De expositie WeerZien

De expositie WeerZien geeft een inkijk in de geschiedenis van De Pont. Een belangrijk deel van de opstelling van de openingsexpositie is te zien, met onder meer Planet Circle van Richard Long, The First People van Marlene Dumas en Pair Field van Roni Horn. Heel bijzonder is de reconstructie van een eerste ‘proefopstelling’. Nog vóór het museum zelf een werk had aangekocht, zelfs nog voordat het gebouw klaar was, leende Hendrik Driessen een aantal kunstwerken om een idee te krijgen hoe het gebouw zou kunnen werken. De eerste kunst die zo het gebouw binnenkwam verraadde al iets van de ambitie: twee schilderijen van Marlene Dumas uit het Van Abbemuseum, doeken van Marc Mulders en Rob Birza. Deze werken worden nu opnieuw samengebracht, zodat de kiem van De Pont voor het eerst voor het publiek te zien is.

Verder komen enkele Grosse Geister van Thomas Schütte op bezoek bij hun Tilburgse familie, de iconische foto Milk van Jeff Wall, het werk Ohne titel/Untitled dat Rosemarie Trockel in 1992 speciaal maakte voor één van de wolhokken en grote installaties van Ai Weiwei, Christian Boltanski en Robert Therrien. Ook is er nieuw werk te zien van oude bekenden, zoals van Anton Henning die de tafels in De Salon van het museumcafé zal bewerken.

Weerzien van verwanten

De jubileumexpositie wordt een weerzien van verwanten. Voor bezoekers van het eerste uur een weerzien van iconische kunstwerken die eenmalig in Tilburg te zien waren, voor anderen een kennismaking met geweldige kunstwerken die bijdroegen aan de ontwikkeling van Museum De Pont.
De tentoonstelling WeerZien wordt geopend op zaterdag 16 september 2017.

Praktisch

  • Tentoonstelling WeerZien: 16 september 2017 – 18 februari 2018
  • Locatie: Museum De Pont
  • Openingstijden: dinsdag – zondag 11.00 – 17.00 uur | donderdag van 17.00 – 20.00 gratis entree
  • Toegang: €10,00

Locatie

Reageer op dit bericht