Agenda

wereldcafe 3

Wereldcafé 3 – Talkshow over Tilburg in de Wereld

Wanneer: 7 december 2017 van 20:00 tot 22:30 Waar: Kolektivo Tilburg Entree: €2,50 incl. 1 consumptie
Bestel tickets

Wereldcafé 3 – Talkshow over Tilburg in de Wereld

Wereldcafé 3 – Talkshow over Tilburg in de Wereld. Op donderdag 7 December kom je meer te weten over Tilburgs die de wereld over reizen.Ben jij erbij? Deze Talkshow wordt georganiseerd bij Kolektivo.

Over #Hinternational, ‘Flying Doctors’, Catalonië, en Noord-Korea

Tilburgers reizen de wereld over. Ze houden vakantie, doen zaken, ontdekken andere culturen en maken vrienden. Buitenlanders komen naar Tilburg als student, migrant, vluchteling, echtgenoot, muzikant of expat. Tilburg is deel van de wijde wereld. Dat levert lekker eten op, kleur, veel verhalen en indrukken, maar ook botsing van culturen. Ze praten en discussiëren erover in het Wereldcafé, graag met jou!
Deze talkshow wordt geleid door Joyce van der Horst, hoofdredacteur van het Wereldpodium.

“Music melts borders”, is haar prominente boodschap: Hind Hakki, Tilburgse met Marokkaanse roots, studeerde jaren geleden als eerste vrouwelijke ‘MC’ af aan de Rockacademie, maar timmert al veel langer hard aan de weg, lokaal, nationaal én internationaal, recentelijk o.a. met ‘013’, een nummer en videoclip waarin Tilburg centraal staat. In het Wereldcafé komt ze vertellen over haar internationale ambities, en zingt ze haar door soul, hiphop, R&B, reggae en Marokko beïnvloedde muziek.

Op dezelfde dag als deze Wereldcafé-editie vindt er in Brussel een grote demonstratie voor onafhankelijkheid van Catalonië plaats. Ferran Bach, Tilburger en Catalaan, werkzaam in het culturele veld, zal zijn visie op het onafhankelijkheidsconflict tussen Catalonië en Spanje met het Wereldcafé-publiek delen.

Al sinds 1994 bestaat er een uitwisselingsprogramma tussen (nu) het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en het Same District Hospital in Tanzania. Frans van Bommel, anesthesiemedewerker bij het ETZ, heeft de mooie en indrukwekkende verhalen die deze jarenlange samenwerking heeft opgeleverd, nu gebundeld. Vindt hij zichzelf en zijn Westerse collega’s ook de ‘witte redders’ voor wie ze soms worden aangezien?

Ondanks (of juist dankzij?) haar gesloten karakter is Noord-Korea de laatste tijd volop in het nieuws, veelal met een negatief geluid. De Tilburgse Inja Koelemeijer is een Zuid-Koreaanse van geboorte, wier biologische ouders nabij de grens met Noord-Korea wonen. Robin van Tellingen is een Tilburgse masterstudent ‘Business’, die in het kader van zijn studie vier maanden in Zuid-Korea verbleef. Kunnen zij misschien ook een ander licht laten schijnen over de “Noorderburen”?

Dit en meer in het derde Wereldcafé op donderdag 7 december bij Kolektivo.

Lekker eten voorafgaand aan het Wereldcafé

Voorafgaand aan het Wereldcafé, tussen 17.00u en 19.30u, kunt u ook eten bij Balkan-eethuis Kolektivo. Speciaal voor bezoekers van het Wereldcafé biedt Kolektivo een maaltijddeal: Balkantafel (voor- en hoofdgerecht) voor €15 p.p. Reserveren kan via kolektivotilburg@gmail.com of de Facebookpagina.

Het Wereldcafé wordt mede mogelijk gemaakt door Portagora, Centrum voor Europese Samenwerking Tilburg en Kolektivo Tilburg.

Alles op een rijtje

Wanneer: donderdag 7 december
Waar: Kolektivo, Trouwlaan 189, 5021 WG Tilburg
Tijdstip: aanvang programma 20.30u, inloop vanaf 20.00u
Entree: € 2,50 (inclusief consumptie), kaarten aan de deur

FotoinberichtTALKSHOW

Locatie

Reageer op dit bericht