Agenda

Wereldcafé 9

Wereldcafé 9 met onder andere Steven Brunswijk (ex-Braboneger) bij Kolektivo

Wanneer: 13 oktober 2019 van 15:00 tot 17:00 Waar: PortAgora Entree: €3,50

Wereldcafé 9 met onder andere Steven Brunswijk (ex-Braboneger) bij Kolektivo

Tilburgers reizen de wereld over. Ze houden vakantie, doen zaken, ontdekken andere culturen en maken vrienden. Buitenlanders komen naar Tilburg als student, migrant, vluchteling, echtgenoot, muzikant of expat. Tilburg is deel van de wijde wereld. Dat levert lekker eten op, kleur, veel verhalen en indrukken, maar ook botsing van culturen.

Bekend geworden onder de naam Braboneger, is de Tilburgse cabaretier en programmamaker Steven Brunswijk het stadium van ‘het extraverte typetje op YouTube’ inmiddels al lang voorbij. De laatste jaren laat hij veel meer zijn serieuze en zelfs ingetogen kant zien. “When the mouth is open for laughs, you can put in some food for thought”, is het uitgangspunt van zijn voorstelling Van slaaf tot meester, waarmee hij dit jaar in de Nederlandse theaters staat. In het Wereldcafé komt hij er meer over vertellen.

De Australische Walangari Karntawarra is een Aboriginal kunstenaar en performer, Chief/Eldery en didgeridoo-speler, maar bovenal is hij pleitbezorger voor de rechten van Aboriginals en strijdt hij tegen discriminatie, vooroordelen en meer mogelijkheden de Aboriginal cultuur uit te dragen. Molukkers zijn de enige bevolkingsgroep die in Nederland hun eigen wijken hebben. 55 jaar geleden streken de eerste Molukkers in Tilburg neer. Dat feit wordt dit jaar herdacht en gevierd, onder andere met de expositie ‘55 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg‘ in het TijdLab in de LocHal. Kunstenares Kim Pattiruhu en Patrick Haurissa van de Stichting Maluku Tilburg gaan in Wereldcafé 9 met presentator Joyce van der Horst in gesprek over de historie en de huidige positie van de Tilburgse Molukkers.

Een “culturele smeltkroes”, zo noemt Inge van Rijswijk het Oostwest Cultuurcafé dat samen met vluchtelingen wil runnen in het centrum van Tilburg. Ze denkt in januari, mede dankzij succesvolle crowdfunding en donaties, haar deuren kunnen openen. Inge, cultureel antropoloog én barista, wil er statushouders een plek bieden om werkervaring op te doen, maar ook haar steentje bijdragen aan ‘bewustwording’ en ‘duurzaamheid’. In ‘ons’ Wereldcafé een nader kijkje in haar keuken!

Het programma:

  • De Tilburgse cabaretier en programmamaker Steven Brunswijk
  • De Australische Walangari Karntawarra is een Aboriginal kunstenaar en performer
  • De expositie 55 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg
  • Inge van Rijswijk
  • De Tilburgse Sanae Casita
  • Nabi Mustafa die op jonge leeftijd vluchtte uit Syrië

Handige informatie:

  • Wanneer: zondag, 13 oktober 2019
  • Waar: Kolektivo, Trouwlaan 189, 5021 WG Tilburg
  • Tijdstip: aanvang programma 15.00u, inloop vanaf 14.30u
  • Entree: € 3,50 inclusief 1 koffie of thee, kaarten aan de deur

Na afloop van het Wereldcafé kunt u naborrelen én lekker eten bij Balkan-eethuis Kolektivo; elke keer een maaltijd of buffet uit een ander land. Op 13 oktober staat er na het Wereldcafé een Syrisch buffet á €15 voor u klaar! Reserveren is gewenst en kan via info@kolektivo.nl of de Facebookpagina van Kolektivo. Klik hier voor meer informatie over het Wereldcafé.

Locatie

Reageer op dit bericht