Agenda

Bambi

What’s in a fairytale: anti-sprookje Bambi in Theaters Tilburg

Wanneer: 16 maart 2019 van 20:15 tot 23:00 Waar: Schouwburg Concertzaal Tilburg Entree: vanaf €17,-
Bestel tickets

What’s in a fairytale: anti-sprookje Bambi in Theaters Tilburg

Heb je je weleens afgevraagd waarom alle sprookjes eindigen met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’? Wat gebeurt er als het kwaad wint van goed? Theatergroep Oostpool laat dit op zaterdag 16 maart zien in Theaters Tilburg door het verhaal van Bambi na te spelen.

Dit is het tweede deel in de theaterreeks ‘What’s in a fairytale?!’ waarin oeroude verhalen met nieuwe ogen worden bekeken.

The Real Bambi

In 1923 schreef de Oostenrijkse schrijver Felix Salten zijn roman Bambi, een leven in het woud. Bambi groeit op, the hard way: de jager schiet zijn moeder dood. Of je nu het boek leest of de Disney-film ziet, het is misschien wel het zieligste verhaal ooit; een lief klein hertje zonder mama.

Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht vragen zich in het hertje af waarom dat zo zielig is? Willen we liever slachtoffer zijn dan dader? Het verhaal geeft hen aanleiding om de ogenschijnlijk natuurlijke verdeling tussen daders en slachtoffers binnenste buiten te keren. Want was hij eigenlijk wel zo zielig? Hij zelf geeft het antwoord. In deze voorstelling zie je het eens zo onschuldige hertje zoals je hem nooit eerder zag: als regisseur van zijn eigen verhaal. Het echte verhaal.

Informatie & tickets

De voorstelling wordt op zaterdag 16 maart gespeeld in de Schouwburg van Theaters Tilburg. Tickets voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van Theaters Tilburg. De tickets zijn te verkrijgen vanaf €17,-

Locatie

Reageer op dit bericht