Agenda

Winterwandeling

Winterwandeling wandelsportvereniging Hart van Brabant

Wanneer: 9 februari 2020 van 09:00 tot 17:00 Waar: Tilburg

Winterwandeling wandelsportvereniging Hart van Brabant

Op zondag 9 februari organiseren ze van de Tilburgse wandelsportvereniging  voor de 59e keer de winterwandelingen. De start is bij café Boerke Mutsaers. De afstanden die men kan lopen zijn 5, 15, 25 of 35 kilometer.

De deelnemers van de 35 kilometer starten gezamenlijk om 9.00 uur. Deelnemers van de overige afstanden starten tussen 9.00 en 11.00 uur. Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af te melden. Men is vrij in kiezen van de afstand die men wil lopen.

Voor de deelnemers die daarvoor in schrijven is er een speciaal voor deze serie wandeltochten ontworpen vaantje als herinnering. De laatste tocht van deze serie is op 1 maart.

Routes

De afstanden gaan per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal de bosrijke omgeving van de streek alle parcoursen zijn gepeild en worden ook op papier aangeleverd. Op de routes van de 35 km. zijn 3 wagenrusten plus een café rust. De 25 km. routes is voorzien van 2 café rusten en de 15 km. heeft 1 rustgelegenheid. Men gaat met deze tocht richting het zuiden, met parcoursen door Stadsbos 013: met name: Oude Warande, Blaak plantsoen, naar de Regte Heide.

Hier takken de 15 en 25 kilometer lopers af voor hun rustmoment in Tilburg Zuid. De 25 kilometer gaat dan via de Regte heide richting Riel voor hun 2e rustgelegenheid. De 35 kilometer gaat zelfs de grens over en heeft traditiegetrouw rust bij de Radio Paloma in Aarle. Deze komen via het bosrijke Rielse Hoekske terug naar Tilburg. Daar sluiten de 25 en 15 kilometer lopers weer bij elkaar aan. Via Vredelust en een ander gedeelte van de Oude Warande loopt men weer naar de finish. De 5 kilometer lopers hebben een aparte route die ook erg bosrijk is.

Aan alle parcoursen van de winterwandeling zijn weer een aantal nieuwe stukken toegevoegd of aangebracht. Ook met wat minder goed weer zijn alle afstanden uitgezet op goede te belopen paden, Met een paar stevige schoenen en een warme muts en handschoenen moeten de afstanden geen probleem opleveren. Het blijft natuurlijk nog steeds winter.

Inschrijven

Het inschrijfgeld van deze bosrijke winterwandeling bedraagt voor de KWBN Leden:

  • 35 kilometer: €4,50 (met herinnering + €1,-)
  • Overige afstanden: €2,50 (met herinnering + €1,-)

Niet leden van de KBWN betalen per afstand €1,- extra.

Locatie

Reageer op dit bericht