Agenda

“Worden wat je wil” Kinderboekenweek 2021 Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 6 oktober 2021 om 00:00 uur tot 17 oktober 2021 om 00:00 uur Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

“Worden wat je wil” Kinderboekenweek 2021 Bibliotheek Wagnerplein

De Kinderboekenweek 2021 duurt van 6 tot en met 17 oktober. Het thema dit jaar is ‘Worden wat je wil’ waarbij kinderen kennis kunnen maken met beroepen en alvast kunnen dromer over later. Lees verder.

Worden wat je wil

De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. Tijdens deze Kinderboekenweek kun je kennis maken met mooie kinderboeken en verhalen en met verschillende beroepen. Laat je verrassen en kom naar de activiteiten in de Bibliotheek Wagnerplein.

Programma

Voorlezen en Boekproeverij

Op woensdag 6 oktober van 10:00 tot 11:00 komen Fabiënne Smulders en leesconsulent Michelle Oolders langs. Fabiënne Smulders, directeur van Basisschool De Vlashof, leest voor uit “Coco kan het!”. Een prentenboek over het vogeltje Coco, dat moet leren vliegen. Hij durft niet. Het is spannend, want er kan van alles misgaan. Gaat Coco het proberen?

Onze leesconsulent Michelle verzorgt een Prentenboekenproeverij. Om van te smullen……heel veel mooie prentenboeken voor jonge kinderen. Met veel tips en aanvullende informatie voor ouders.

Het is voor peuters en kleuters.

Theatervoorstelling “Droom”

Op zaterdag 16 oktober van 10:30 tot 12:30 zie je de theatervoorstelling ‘Droom’ plaats. Er zijn denkers, doeners en… dromers. Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder. Ze brengen ons vooruit en geven de wereld kleur. Dromer is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen die durft te dromen.

Prentenboekenmaker Mark Janssen is bekend van zijn fantasievolle boeken “Eiland”, “Niets gebeurd” en “Ik wil een leeuw”. De voorstelling wordt geregisseerd door Christian van Eijkelenburg, met muziek van Daan West.

Dit is voor kinderen tussen de 7 en 7 jaar.

Presentatie van het boek “de Rommelzolder”

Op woensdag 6 en zaterdag 9 oktober is er een boekpresentatie waarbij je ook de schrijfster kan ontmoeten. Edith van Beurden is jarenlang juf geweest en heeft lezen, schrijven en boeken altijd heel tof gevonden. Twee jaar geleden is zij bij het schrijfatelier Wagnerplein gekomen en echt gaan schrijven. Afgelopen maart besloot ze mee te doen aan een schrijfwedstrijd en heeft gewonnen! Samen met 16 andere schrijvers staat haar verhaal in de Rommelzolder, een spannende bundel vol verhalen voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze bundel komt uit op 6 oktober. Edith wil graag met kinderen in gesprek over boeken, schrijven en natuurlijk wil ze ook ik een stukje voorlezen. Je kunt de bundel ook kopen voor €14,95, van ieder boek gaat €1,- naar Kika. Edith hoopt je te ontmoeten in de bibliotheek

Het is voor kinderen vanaf 8 jaar. Op 6 oktober vindt het plaats van 15:00 tot 17:00 en op 9 oktober van 12:00 tot 14:00.

Interesse?

Wil jij bij deze evenementen aanwezig zijn? Dat kan! Je kan je aanmelden via mail wagnerplein@bibliotheekmb.nl. Toegang is gratis.

Locatie