Agenda

Games

Workshop games maken bij Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 1 december 2018 van 12:30 tot 14:30 Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: gratis

Workshop games maken bij Bibliotheek Wagnerplein

In de werkplaats van de Bibliotheek Wagnerplein wordt elke maand een workshop georganiseerd voor kinderen, die meer willen leren over programmeren, het maken van games, apps of robots. Elke workshop heeft een ander thema. Op 1 december van 12.30 tot 14.30 uur, is dit: games maken met Sketchnation.

Thema: games maken met Sketchnation

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen.

Met het programma Sketchnation gaan de kinderen op een iPad zelf een game ontwerpen. Je eigen game kun je meteen spelen en als hij klaar is kun je deze ook online zetten zodat anderen het ook kunnen spelen. Het niveau van het programmeren van je app kun je zelf bepalen; van makkelijk tot moeilijk dus iedereen kan werken op z’n eigen niveau. Met de app kun je thuis ook nog verder werken aan je game of nieuwe games maken. Het kan ook op een computer.

Praktische informatie

  • Locatie: de werkplaats, Bibliotheek Wagnerplein
  • Datum en tijd: zaterdag 1 december van 12.30 tot 14.30 uur
  • Kosten: gratis | aanmelden kan door te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl
  • Voor kinderen van groep 6, 7 en 8

Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Wagnerplein.

Locatie

Reageer op dit bericht