Agenda

bibliotheek midden-brabant

Workshop: maak je eigen Zomer doeboek in de Bibliotheek Tilburg

Wanneer: 11 juli 2018 om 13:30 uur tot 8 augustus 2018 om 15:30 uur Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: €2,50

Workshop: maak je eigen Zomer doeboek in de Bibliotheek Tilburg

In de grote vakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. Want deze zomer kunnen zij hun eigen Vakantie doeboek maken in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Van 11 juli tot 8 augustus gaan kinderen vijf woensdagmiddagen (13:30-15:30 uur) creatief aan de slag. In die tijd leren zij hun ultieme zomerverhaal te tekenen, schrijven, fotograferen en te programmeren.

Workshop

De deelnemers leren iedere week een nieuwe vaardigheid die zij aan hun vakantieboek kunnen toevoegen. Zo schrijven of dichten ze zelf een spannend vakantieverhaal onder begeleiding van kinderboekenschrijfster Esther van Lieshout. Met behulp van illustrator en cartoonist Stan Groenland gaan zij dat verhaal zelf uittekenen in een strip.

Het gebruik van een Greenscreen maakt het mogelijk om op reis te gaan en foto’s te maken op elke gewenste vakantiebestemming. Met het animatieprogramma PixelArt leren zij bij het Digilab dit bewegend te maken. De serie workshops wordt afgesloten met het ontwerpen van een stoere boekcover. De kinderen krijgen na afloop het boek mee naar huis.

De workshops zijn bestemd voor kinderen vanaf acht jaar en kosten €2,50 per keer. Inschrijven kan online via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl, telefonisch 013-4648513 en aan de balie bij de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Kijk op de website voor de overige data en aanvullende informatie: www.bibliotheekmb.nl.

Workshop

Locatie

Reageer op dit bericht