Agenda

Bibliotheek Midden Brabant

Workshops voor kids in de werkplaats bij Bibliotheek Heyhoef

Wanneer: 11 december 2021 van 12:30 tot 14:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant

Workshops voor kids in de werkplaats bij Bibliotheek Heyhoef

In de Bibliotheek HeyHoef worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt. De workshops zijn bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder. Klinkt dit als iets voor jouw zoon of dochter? Lees dan verder voor het programma.

Let op: dit is een evenement voor de Bibliotheek Midden-Brabant locatie HeyHoef. Het adres is Kerkenbosplaats 3.

Lego programmeren

Wist je dat er Lego is die je kunt programmeren? Met Lego WeDo bouw je de meest bijzondere apparaten die je daarna zelf met de iPad kunt besturen!

Brawl Stars level maken

In de mobile game Brawl Stars knokken meerdere spelers in een grote arena met maar één doel: winnen! Wist je dat je ook met een speciaal programma je eigen Brawl Stars arena’s kunt maken? Je leert hoe je je eigen Brawl Stars level maakt zodat je ze later met je vrienden uit kunt testen.

Minecraft

Ben jij een echte Minecraftfanaat, bouwexpert of redstone specialist? Dan hebben we jou nodig op in de Werkplaats! We gaan dan met de hele groep in één server samen aan een groot project bouwen. Ook als je nog nooit Minecraft hebt gespeeld vinden we het natuurlijk hartstikke leuk als je mee komt doen.

Stop-motion filmpje maken

We gaan dit keer aan de slag met het maken van een stopmotion filmpje. Dat is een reeks van foto’s die je samenvoegt tot een filmpje. Van elke kleine beweging maak je een foto en dat wordt uiteindelijk een filmpje. Je kan zelf de snelheid bepalen en muziek en geluiden toevoegen. Kinderen kunnen zelf lego, klei of Playmobil meenemen om het filmpje te maken.

Praktische info

Aanmelden voor deze middagen kan door een mailtje te sturen naar dit adres.

Bibliotheek Heyhoef ligt aan de Kerkenbosplaats 3 in Tilburg. Toegang is gratis. Leeftijd: 7 jaar en ouder

  • Zaterdag 11 september | Lego programmeren
  • Zaterdag 9 oktober | Brawl Stars level maken
  • Zaterdag 13 november | Minecraft
  • Zaterdag 11 december | Stop-motion filmpje maken

De workshops duren van 12.30 tot 14.00 uur.

Locatie