Agenda

WSV Hart van Brabant winter wandelingen

Wanneer: 8 november 2015 van 09:00 tot 17:00 Waar: Boerke Mutsaers

WSV Hart van Brabant winter wandelingen

Zondag 8 november a.s. organiseert de WSV Hart van Brabant haar eerste tocht in het kader van de winterserie 2015/2016. De winterserie bestaat uit 5 wandelingen in de wintermaanden te beginnen in november en eindigend in maart 2016. Met uitzondering van maart is de tocht steeds op de tweede zondag van de maand. In maart wordt de tocht gehouden op de eerste zondag.

Men kan kiezen uit diverse afstanden namelijk 5 km, 13 km, 23 km en 33 km. De 33 km is nieuw. Tot vorig jaar was dit een 40 km tocht maar veel lopers gaven aan te weinig tijd te hebben voor deze afstand om onderweg te kunnen genieten van het mooie landschap rond Tilburg. De wandelsnelheid is geheel vrij als men de afmeldtijd maar in de gaten houdt. Ook Nordic Walkers zijn van harte welkom.

Startijden en locatie

De start is bij Cafe-restaurant Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan no. 2 te Tilburg naast NS Station Tilburg Universiteit. Voor de 33 km lopers is de starttijd 09.00 uur. Zodra deze deelnemers weg zijn mogen de lopers op de andere afstanden ook vertrekken. Men kan tot 11.00 uur starten. Afmelden kan tot 17.00 uur.
De wandelingen zijn zo veel mogelijk uitgezet over onverharde paden met een afwisseling van bos, heide en boerenlandschap. Ook bij regen e.d. gaan de tochten gewoon door. Houdt daar met uw kleding- en schoenenkeuze rekening mee. 

Routes

De routes zijn geheel gepijld. Op de verharde wegen met krijt en in de natuur met papieren pijlen. Ook ontvangen alle lopers een duidelijke route beschrijving, soms noodzakelijk omdat af en toe onverlaten de pijlen vroegtijdig verwijderen. Dit kun je rustig aan de organisatie overlaten. Na het passeren van de laatste lopers worden de papieren pijlen weer opgehaald. Geen rotzooi in de natuur.
De eerste tocht gaat in Zuid-Oostelijke richting via-via naar Goirle en landgoed Gorp en Roovert.

Op de 33 km is er een cafe rust en twee wagenrusten. Op de wagenrusten ontvang je koffie, thee, krentenbrood en fruit. Op de 13 km en 23 km is een cafe rust.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt voor de 33 km € 4,50 incl. de verzorging op de wagenrusten en op de overige afstanden € 2,50. Wandelbondsleden ontvangen een korting van € 1,- per persoon. Ook kan men voor € 1,- een speciaal ontworpen vaantje kopen. Voor eventuele nadere informatie kun je bellen met Ad Leermakers, telefoon 0416-362858, Peter Knip, telefoon 0416-362246 of kijken op de website www.wsv-hartvanbrabant.nl.

 

Locatie