Agenda

Yellow Banana

Yellow Banana van Olivia Hyunsin Kim bij Theater de Nieuwe Vorst

Wanneer: 19 maart 2019 van 20:00 tot 21:45 Waar: Theater De NWE Vorst Entree: Vanaf €8,-
Bestel tickets

Yellow Banana van Olivia Hyunsin Kim bij Theater de Nieuwe Vorst

Het Zuidelijk Toneel lanceert in maart werk van drie jonge talenten. De Duits Koreaanse choreografe en performance kunstenaar Olivia Hyunsin Kim maakt Yellow Banana, eenmalig in Nederland te zien op dinsdag 19 maart in de Theater de Nieuwe Vorst in Tilburg. Op 22 maart staan regisseurs Marijn Graven en Bram van Helden in Den Bosch op Festival Cement.

Yellow Banana – Olivia Hyunsin Kim

Yellow Banana is een ritueel, dans, performance, een culinair feest en meer. Het is een verzoeningsritueel om de 250 miljoenste verjaardag van het supercontinent Eurazië te vieren. De performance kwam tot stand na een research-reis door Azië. Hyunsin werd vergezeld door Piet Menu (artistiek directeur Zuidelijk Toneel) en theatermaker Lucas De Man. Uit dit onderzoek ontstonden twee voorstellingen vanuit twee verschillende perspectieven: Yellow Banana dus, én De Man in Azië van Lucas De Man.

Olivia Hyunsin Kim (Siegen/Duitsland, 1987) is choreografe en performancekunstenaar. Ze werkt voornamelijk in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Korea. Hyunsin omarmt de doe-het-zelf spirit en verheft het tot een kern van haar werk, waarin ze Oosterse en Westerse stijlen mixt. Soms maakt ze dans, soms film of installatie en (bijna) altijd gaat het over identiteit en geheugen.

  • Yellow Banana | 19 maart 2019 | 20.00 uur | Theater de Nieuwe Vorst

Locatie

Reageer op dit bericht