Agenda

utoya

Zomerfilms in de binnentuin van De Nieuwe Vorst: Utøya

Wanneer: 25 juli 2019 van 20:30 tot 00:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Gratis

Zomerfilms in de binnentuin van De Nieuwe Vorst: Utøya

Ga je met mee de bossen in? Pop up Cinema laat weer de mooiste en meest uiteenlopende verhalen in prachtige groene omgevingen zien. Reis mee naar de ongerepte natuur in Noorwegen, Nieuw-Zeeland en nog veel meer. En pas op: niet verdwalen!

Op 22 juli 2011 werden vijfhonderd jongeren op een zomerkamp op het eiland Utøya aangevallen door een zwaarbewapende rechtsextremist. De moorddadige aanval eiste het leven van 69 mensen. Het was een trauma dat Noorwegen tot in de kern raakte, en nog steeds doet tot op de dag van vandaag.

De 19-jarige Kaja brengt een paar dagen door op het eiland met haar jongere zus Emilie. De twee maken ruzie omdat Emilie niet in de stemming is voor het kamp en absoluut geen zin heeft om naar de barbecue te gaan. En dus eindigt Kaja alleen. Dan wordt plots het eerste schot gehoord.

  • Regie Erik Poppe, duur 92 min.
  • Noors gesproken, Nederlands ondertiteld.

Buitenfilm paradijs

Op 6 donderdagen in de zomer wordt de tuin van de Nieuwe Vorst weer omgetoverd tot buitenfilm paradijs. De bar en tuin zijn open vanaf 20.30. De film begint zodra de zon onder is (indicatie 22.00 uur.) Bij slecht weer verhuizen we naar binnen. Dit wordt altijd op het laatst mogelijke moment besloten. De filmvertoning gaat dus altijd door.

  • Locatie: De Nieuwe Vorst Datum: do 25 juli 20.30 uur
  • Categorie: film
  • Entree gratis

Locatie

Reageer op dit bericht