Agenda

de orde chaos van 2018

Het Zuidelijk Toneel: De Orde Chaos van 2018 in Theaters Tilburg

Wanneer: 28 december 2018 Waar: Schouwburg Concertzaal Tilburg Entree: €19,-
Bestel tickets

Het Zuidelijk Toneel: De Orde Chaos van 2018 in Theaters Tilburg

Theatermaker Greg Nottrot speelt op 28 december in Theaters Tilburg, samen met Martijn Nieuwerf ‘De (Orde) Chaos van 2018’: een theatrale zoektocht naar de waarheid van 2018. De voorstelling is een slotakkoord op een zoektocht van een jaar, waarbij Greg zelfs de datsja van Poetin bezocht. De plek waar Halbe Zijlstra nooit was.

De Orde Chaos van 2018

Theatermaker Greg Nottrot gaat in De (Orde) Chaos van 2018 op zoek naar hét beeld van 2018. In een wereld waarin bijblijven met het nieuws een voltijdbaan is geworden, zoekt hij tussen stapels alternatieve feiten, een overload aan nieuwsbeelden en een wirwar aan werkelijkheden naar de essentie van het afgelopen jaar.

In een donkere kamer ontwikkelt hij de miljoenen foto’s van het voorbije jaar en vraagt zich af of deze beelden wel echt zijn. En of dat uitmaakt. Want wat is überhaupt echt in tijden van Facebook en Instagram? Waarom moeten Halbe Zijlstra en Dotan op het hakblok, terwijl ook zoveel anderen feit en fictie tot hun eigen werkelijkheid verweven? Hebben we één waarheid nodig en zo ja; hoe en waar is die te vinden?

Zijn zoektocht brengt hem naar Rusland. Het land van hackers en trollen, van oliemiljarden en wodkawaarheden, van groezelige achterkamertjes en luxe buitenhuizen. Op weg naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was. Want daar ergens, achter een hoog hek, houdt de waarheid zich schuil.

Kijk voor meer informatie op de website van Theaters Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht