Agenda

Kruiken VrijmiBo

Zumme Zinge in Poppodium 013

Wanneer: 13 januari 2017 van 20:00 tot 23:59 Waar: 013

Zumme Zinge in Poppodium 013

Op vrijdag 13 januari 2017 zal de eerste editie van het nieuwe CST evenement “Zumme Zinge” in de Tilburgse poptempel 013 plaatsvinden. Iedereen die wil, mag die avond zijn/haar/hun lied ten gehore brengen en meedingen naar de titel: Kruikenkraker van het jaar!

Liedjesevenement

Vanwege teruglopende belangstelling voor het Blèrconcours heeft Carnavalsstichting Tilburg besloten het liedjesevenement te vervangen voor een eigentijdse variant met een bredere invalshoek. Een vakjury en een publieksjury zullen de nieuwe carnavalsliedjes van artiesten, verenigingen, orkesten en kappelen beoordelen. Nieuw is dat ook deelnemers van buiten Kruikenstad zich kunnen inschrijven voor Zumme Zinge?!. Soepelere regels zorgen voor een breder podium in de zoektocht naar de ‘Kruikenkraker van het Jaar’. Resultaat: een carnavaleske avond voor jong en oud! Het winnende carnavalslied wordt door de Hofkapel gebruikt om de Prins en zijn Gevolg tijdens carnaval binnen te spelen.

Inschrijving geopend

Zumme Zinge?! vindt plaats op vrijdag 13 januari 2017, om 20.00 uur in de Jupilerzaal van popcentrum 013. Inschrijven kan via de website. De tekst van het liedje moet uiterlijk 23 december 2016 bij de feestcommissie binnen zijn.

Kaartverkoop

Kaarten voor Zumme Zinge?! zijn te zijner tijd te koop op www.kruikenstadkaarten.nl en (indien het evenement niet is uitverkocht) aan de kassa van 013 op de avond zelf.

Regels Zumme Zinge

Hieronder staan de Zumme Zinge-regels, waarvan zij denken dat het zowel voor de deelnemers áls de juryleden voldoende kader dan wel vrijheid oplevert om het evenement tot een carnavalesk succes te maken.

  1. De inzending is een liedje;
  2. Carnavaleske liedjes maken uiteraard de meeste kans;
  3. De tekst van het liedje is ‘carnavalesk leuk, lief, aardig en/of dubbelzinnig’.
  4. Discriminerende teksten worden niet getolereerd;
  5. De tekst van het liedje ontvangt de FeestCommissie van de CST uiterlijk één week voor het evenement (deadline: 6 januari 2017);
  6. De lengte van het liedje is maximaal 5 minuten (de organisatie behoudt het recht om in te grijpen indien de uiteindelijke uitvoering langer is);
  7. Er mag gebruik gemaakt worden van een bestaande melodie, maar let er op dat dit eigendom is van de originele maker en bovendien wordt originaliteit hoog gewaardeerd;
  8. Het winnende lied wordt gekozen door vooraf bepaalde juryleden;
  9. Het carnavalsmotto mag zeker in het liedje worden verwerkt, maar het hoeft niet;
  10. Het liedje van de winnaar(s) wordt waar nodig muzikaal aangepast, zodat de Hofkappel/Sleutelsollers het kunnen gebruiken om de Prins en zijn gevolg binnen te begeleiden.

Locatie

Reageer op dit bericht