Bikken & Bakken

10669997_370755296413450_5768015726711727897_n
Piushaven 20
5017AN  Tilburg
013-5424993

Bikken & Bakken

BIKKEN & BAKKEN®: TRADITIONEEL AMBACHT AAN DE HAVEN

Bakkerij van Riel werd in 1935 opgericht door mijn opa en is van oudsher gevestigd aan de Hasseltstraat in Tilburg. Samen met mijn  vrouw Conny zijn we de derde generatie die het familiebedrijf nu al 23 jaar runnen. Met de herontwikkeling van de Piushaven zien we een unieke kans om een nieuwe variant van de traditionele bakkerij te lanceren waarbij alles draait om beleving.

Tilburg kan binnenkort bij Bikken & Bakken terecht voor ambachtelijk brood, maar ook voor een duurzame lunch of kop koffie op het terras. Vanuit de winkel en de lunchroom en een unieke glazen wand hebben de gasten zicht op de broodbakkerij zodat zij het hele productieproces van begin tot eind kunnen volgen. Alle producten worden vervaardigd met duurzame, eerlijke ingrediënten die zoveel mogelijk afkomstig zijn uit de streek, onder meer van de coöperatie Kempengoed.

Ons doel is om in een puur ambachtelijke omgeving te zorgen voor beleving. Door het ambachtelijke bakproces te laten zien. Door mensen de mogelijkheid te bieden in deze omgeving kennis te maken met eerlijke en duurzame producten en hen ervan te laten genieten. Op een prachtige locatie in hartje Tilburg.

Nieuw voor Tilburg

Wij zijn binnenkort  de eerste Tilburgse bakker die letterlijk en figuurlijk de deuren van zijn bakkerij opent voor het publiek. Ook de openingstijden zijn nieuw voor Tilburg: Bikken & Bakken is 7 dagen per week open is, dus ook op zondag. Onze nieuwe zaak is gevestigd  in het oud-industriële erfgoed van de voormalige regenjassenfabriek Falcon, aan de Piushaven 20 a.

BIKKEN & BAKKEN® wil de traditionele bakkerij herdefiniëren door:

  • Terug te gaan naar de oorsprong van het ambacht
  • Open en transparant te zijn voor de consument
  • Jonge, gedreven mensen en ondernemers een kans te geven
  • Samen te werken met lokale en regionale boeren
  • Eerlijke, ambachtelijke producten te maken
  • Positief om te gaan met mens en milieu

Je bent binnenkort van harte welkom voor een kopje koffie, mooie broden, verse versnaperingen en natuurlijk de vermaarde progrestaarten van Bakker Jan van Riel

Jan en Conny van Riel

Team Bikken&Bakken®

Martin van Square naar Bikken & Bakken

Locatie