Broodje Jantje

Jan

Broodje Jantje

Broodje Jantje, de beroemde snack in Midden Brabant is vanaf begin 2010 gevestigd aan het Pieter Vreedeplein. Ruim 35 jaar was het broodje verkrijgbaar in de automatiek van eigenaar Jan de Kort aan het NS Plein. Jantje groeide in die periode uit tot hét uitgaansbroodje. In 2005 nam Bonheur Horeca Groep de rechten en receptuur van dit bekende broodje over.

Broodje Jantje: Wè is dè?

Sinds 1965 bakt Jantje de verrukkelijke Jantjeburger. Speciaal gekruid gehakt + een krokant laagje, gebakken uien en een pittige tomatensaus op een lekker vers broodje. Wereldberoemd in Tilburg onder de naam ‘Jantje Rood’. Jantje is vandaag de dag in maar liefst acht varianten verkrijgbaar.

Smullen sinds 1965

In 1965 beginnen Jan en Mieke de Kort een slagerij met automatiek aan het NS-Plein in Tilburg. De snacks vallen in goede aarde bij hun klanten, alleen er ontbreekt iets. Zij vragen Jan om een broodje hamburger. Ambachtsman Jan gaat aan de slag. Hij experimenteert met verschillende soorten gehakt, sauzen en andere ingrediënten. Als het recept eenmaal vaststaat, verandert het niet meer. In dat jaar komt het Broodje Jantje tot stand zoals we dat vandaag de dag eten: een ambachtelijk broodje met een Jantjeburger van speciaal gekruid gehakt met een krokant laagje.

Ruim 35 jaar was het broodje verkrijgbaar in de automatiek aan het NS Plein. Jantje groeide in die periode uit tot hét uitgaansbroodje. Sinds 2010 is Broodje Jantje gevestigd aan het Pieter Vreedeplein. De lekkernij op snackgebied wordt ook verkocht tijdens diverse grote publieksevenementen, zoals de Tilburgse kermis, carnaval en bij alle thuiswedstrijden van Willem II. Ook een aantal geselecteerde cafetaria’s in de regio heeft het exclusieve recht het broodje te mogen verkopen. Er is dus altijd een Jantje in jouw buurt.

Lees hier het interview met Jan de Kort bij het 50 jaar bestaan van Broodje Jantje.

Jantje op locatie

Bij jou thuis

Wil jij op jouw feest een Jantje eten bij een verjaardag, huwelijksfeest en ben je geslaagd? Al vanaf 75 Broodjes Jantje parkeren zij de schaftwagen voor jouw deur. Zij zorgen ervoor dat ieder feestbeest een Jantje heeft in z’n handje.

Evenement

Broodje Jantje komt graag naar jou toe. Onze schaftwagen is te boeken voor ieder evenement, klein of groot. Met de wagen is het mogelijk om vrijwel overal te komen: of jouw event nu in Tilburg, Teteringen of Terneuzen is; wij zijn graag van de partij!

Jantje dé locatie

Heb je lekkere trek? Broodje Jantje aan het Pieter Vreedeplein is van woensdag tot en met zondag voor jou geopend. En op vrijdag en zaterdag zelfs tot 05:00 uur. Dan kun je na het stappen heerlijk snacken.

Je kunt een Jantje Rood kiezen, maar daarnaast zijn er nog een aantal varianten die niet meer weg te denken zijn uit het assortiment. Jantje Bruin, met satésaus en gebakken uien. Jantje Kaaskop, met romige cheddarkaas en tomatensaus, Jantje Beton, met gebakken uien en frisse Joppiesaus en Jantje Speknek, met gebakken spek en mayonaise. Er is ook een Jantje Vegaburger verkrijgbaar met 100% geen vlees. Honger? Neem dan een Jantje Dikkop of een Bakkus Vol. De Broodje Jantje vestiging heeft naast het vermaarde broodje ook een assortiment met snacktraditionals en vers gesneden friet.

Broodje Jantje…. verslavend lekker!

De Jantjes

  • Rood, met gebakken uien en pittige tomatensaus
  • Bruin, met gebakken uien en satésaus
  • Kaaskop, met Cheddar Cheese en pittige tomatensaus
  • Speknek, met gebakken spek en frisse mayonaise
  • Beton, met gebakken uien en frisse Joppiesaus
  • Vega, 100% geen vlees, met saus naar keuze
  • Dikkop, met dubbel spek, dubbel Cheddar Cheese en mayonaise
  • Bakkus Vol, twee Jantjesburgers, met uien en pittige tomatensaus

Locatie