WE CAN Young Tilburg

WE CAN Young Tilburg

WE CAN Young Tilburg is onderdeel van de landelijke WE CAN Young campagne met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties. Waarom is dat nodig? Omdat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. Dat kan leiden tot vervelende situaties. Als iemand meer macht heeft of sterker is en dit misbruikt, is dat een probleem.

Dit misbruiken van het verschil tussen mannen en vrouwen noemen wij genderongelijkheid. Het woord bestaat uit GENDER en ONGELIJKHEID. Gender zegt iets over de sociale rol die mannen en vrouwen vervullen in de samenleving. Deze sociale rollen zijn wereldwijd verschillend. Ook in Nederland zijn deze verschillen aanwezig en zijn afhankelijk van cultuur, politiek en het land zelf. De rollen kunnen niet alleen verschillend zijn, maar de mate waarin de rollen verschillen varieert. Hoe wij als persoon deze rollen zien en invullen, is ons aangeleerd tijdens het socialisatieproces. Er wordt een beeld geschetst van hoe wij vinden dat mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Deze beelden worden stereotypen genoemd. Media houdt deze beelden in stand en versterkt ze. Dit stimuleert ons niet om als mannen en vrouwen gelijkwaardig(er) met elkaar om te gaan. De campagne wil jongeren stimuleren om over deze beelden na te denken en ze niet voor lief te nemen.

Elke gemeente waarin de WE CAN Young campagne actief is, legt zijn eigen accenten. Zo richten wij ons als WE CAN Young Tilburg naast de centrale thema’s ook op tienerouderschap, eergerelateerd geweld, dating violence en loverboys. Hoe we dit doen? Op zoveel mogelijk verschillende manieren. We geven heel veel lessen en workshops op middelbare scholen, organiseren regelmatig changemakerevents en verzinnen ludieke acties om de campagne een gezicht te geven in Tilburg.

Wil je meer te weten komen over ons?
Bekijk dan ook eens onze website www.wecanyoung.nl/tilburg

 

Locatie