Chockdee Massagesalon

chockdee
Willem II straat 56
5038BH  Tilburg
013-7503802

info@chockdee.nl

Chockdee Massagesalon

Chockdee Traditionele Thaise Massage … voor lichaam & geest

Door: Peter Joore

Ik stap naar binnen bij de Willem II-straat 56. Het regent. Niet erg, maar nat. Achter de voordeur rechts een zitje met zalige stoelen. Dan vijf hemelbedden. Die liggen ontspannen op de vloer. Nu ik nog. Allen afgeschermd door een wijnrood gordijn. Een in traditionele Thaise kledij gestoken frêle verschijning komt op mij toegelopen. Het is Natchaya Khunnamuang; mede-eigenaresse. In de massagesalon klinkt zachtjes Thaise muziek en ik ruik hints van wierook. De sfeer ademt die van een nakend Verre Oosten. Een in identieke klederdracht gestoken collega schuift zwijgend aan – ze zet thee.

Waar eerst een kunsthandel resideerde, zetelt nu een verlengstuk van het echte leven.

chockdee

Ik denk aan vakantie.

Natchaya Khunnamuang legt omstandig uit dat Traditionele Thaise Massage niets te maken heeft met de bekende Happy Ending. Een klein uur en een prettige aframmeling later weet ik waarom. Daarna legt zij in een klaterende combinatie van Nederlands en Engels de essentie van de massagesalon uit.

chockdee

Chockdee betekent zoveel als ‘Geluk.

‘Vanaf 6 juli 2015 zitten wij op deze locatie. Het is een mooie plek in een kalme winkelstraat. Het pand historisch, is een mooi visitekaartje. Centraal gelegen in het centrum en vlak bij het spoor. Met het openbaar vervoer en op eigen gelegenheid goed te doen. En voor veel Tilburgers lopend of op de fiets een te verwaarlozen stukje. Noem dat: ons geluk.’

Om klanten wegwijs te maken, is de serene folder een prettige uitkomst. Veel tot alles verklarend een kleinood met waarde en inhoud. Ondertussen vertelt Natchaya verder: ‘Mensen met spierproblemen zijn hier aan het goede adres. Schouders, nek en onderrug zijn vaak onderwerp van pijn en ongemak. Daarbij horen, naast massage (stevig, en soms letterlijk adembenemend met knie en elleboog, worden spieren tot doorbloeding gedwongen), ook kraken en strekken. Het is een stevige aanslag op het lijf. Maar wie het resultaat eerlijk beschouwt voelt zich na afloop een heel ander mens.’

Bij Chockdee zijn momenteel vier dames. Allen Thais. Die werken momenteel in teams van twee. ‘Als het druk is, een afspraak is altijd aan te raden, zijn we zonodig allemaal aanwezig. Komt een gezin, dan kun je die moeilijk op elkaar laten wachten.’chockdee

Ik krijg geschiedenisles.

Alle dames zijn vakkundig opgeleid in de Tempel van de liggende Boeddha: Wat Pho. Deze tempel wordt gezien als bakermat van de Thaise massage. De 80.000 m2 grote tempel herbergt daarnaast een school voor traditionele Thaise medicijnen. Thaise massage bestaat 2500 jaar en is, net als de Chinese, gebaseerd op gebruikmaking van energiepunten in het lichaam.

In principe wordt de in een wijde broek en overhemd met korte mouwen (of: pyjama) gestoken klant ‘droog’ gemasseerd. Dat wil zeggen zonder olie. Indien gewenst, zijn er esoterische oliën. Op basis van mint, Eucalyptus, Jasmijn en andere kruiden. Of wordt een warme rieten bal met handvat gebruikt. Dat is voor een specifieke Thaise kruidenstempel massage. Opgewarmd door stoom activeren en ontspannen warme kruidenbuiltjes de bloedcirculatie en maken spieren soepeler. Losse stoelen zijn bedoeld voor voetreflex massage. Alles traditioneel en rustgevend voor het hele lichaam een traktatie dicht bij huis, die anders doet vermoeden.

chockdee

Ik denk aan gymnastiek.

Ik sta op en trek mijn eigen kleding weer aan, het lichaam tintelt. Eens een stramme hark, niet altijd een stramme hark. Het kan dus blijkbaar anders. De klanken van de Thaise muziek zweven nog altijd loom door de salon. Ik vouw de handen in traditionele groet met de vingertoppen voor de borst, knik lichtjes en loop naar buiten waar het nog steeds motregent. Een vliegtuig nestelt zich in mijn hoofd. Ik denk aan Thailand en dat het daar nu warm en droog moet zijn.

Meer informatie

Sta je na het lezen van dit bericht te popelen om zelf een Thaise massage te ervaren? Dan kun je terecht in het fraaie pand aan de Willem II Straat 56. Chockdee is bereikbaar op telefoonnummer 013 – 750 38 02. Meer informatie vind je op www.chockdeetilburg.nl.

chockdee

Locatie