COC Tilburg

Capucijnenstraat 156
5025LG  Tilburg
06-29262036

info@coctilburg.nl

COC Tilburg

Wij zijn een belangenorganisatie voor homoseksuele jongens/mannen, lesbische meiden/vrouwen en biseksuele jongens/mannen en meiden/vrouwen. COC Tilburg is voor jou het eerste aanspreekpunt in de regio Midden-Brabant over alles wat met homo- en biseksualiteit te maken heeft! Een soort Gay- VVV dus, maar dan met ook heel veel eigen activiteiten. COC Tilburg is op veel verschillende terreinen actief. Kijk snel bij onze activiteiten als je overzichtelijk wilt zien wat we allemaal doen!

COC Tilburg bestaat sinds 1977 en ruilde haar stoffig café in 1999 om voor een modern complex in hartje stad. Vanaf de eeuwwisseling is er veel veranderd en ontwikkelde de organisatie zich in razend tempo tot wat het nu is. En dat is heel wat. Op de eerste plaats is COC Tilburg een servicecentrum voor ho, le & bi en wordt dan ook wel het ‘Gay VVV’ van Midden-Brabant genoemd. Elke donderdag is er vanaf 20.00 uur de bekende Lounge & Infoavond. Er is buitengewoon veel vraag naar introgroepen voor jongeren en 30+. Deze groepen introduceren nieuwe holebi’s in de scène en voorzien in informatie, contact en vooral veel gezelligheid. COC Tilburg geeft voorlichting over homo- en biseksualiteit op nagenoeg alle scholengemeenschappen in de regio.

Daarnaast worden er talloze activiteiten en evenementen georganiseerd. Bekende voorbeelden zijn o.a. het zeer populaire jaarlijkse Gay Cinemafestival en de organisatie van het drukst bezochte Gay evenement van Nederland: Roze Maandag op de Tilburgse kermis, waarin COC Tilburg een groot aandeel heeft. Maar ook de wat kleinere culturele en thematische activiteiten worden niet uit het oog verloren. Daarbij kun je denken aan de COCinema, debatavonden, ludieke aanwezigheid op festivals en activiteiten voor speciale delen van de doelgroep, zoals bijv. voor 50 plussers.

COC Tilburg is erg actief op het gebied van Internationale Solidariteit voor homo’s, lesbo’s en biseksuelen in het buitenland en geeft ook diverse Promostuff uit. De meest bekende is wel de Gaymap; in deze uitvouwbare glossy stadsplattegrond van Tilburg vind je alle bedrijven, instellingen, organisaties en activiteiten die er op het roze vlak in de regio zijn. Alles wat COC Tilburg doet wordt georganiseerd door ruim 50 medewerkers (onbetaalde krachten/ vrijwilligers). Opvallend is dat bij COC Tilburg ook veel jonge mensen werken; iets dat in niet geringe mate bijdraagt aan dynamiek en een jong en trendy imago.

COC Tilburg is voor wat betreft ledenaantallen een van de snelst groeiende COC- vestiging van Nederland en wil zich vooral profileren op inhoudelijke speerpunten waarvoor het COC daadwerkelijk nog zeer hard nodig is. Dit gebeurt op een moderne en bedrijfsmatige manier die past in deze tijd en die steeds aansluit op de markt die zich rondom de organisatie beweegt.

Locatie