CV De Praotmaokers

CV De Praotmaokers

CV De Praotmaokers is een jongeren-carnavalsvereniging die zich actief inzet voor het openbare jongeren carnaval in Tilburg. In oktober 2001 zijn de Praotmaokers opgericht uit een club vrienden die elkaar allemaal kennen van de middelbare school. Wij zijn van mening dat carnaval moet verjongen om continuïteit te kunnen garanderen maar carnaval zonder tradities is geen carnaval meer. Natuurlijk hoort daar een berg gezelligheid en Schrobbelèr bij!

Sinds de oprichting van de vereniging organiseren de Praotmaokers allerlei verschillende openbare evenementen. Sommige in samenwerking met andere verenigingen, andere in nauwe samenwerking met de Carnavalsstichting Tilburg (CST).

Zo zijn de Praotmaokers de bedenkers en de organisatoren van Fist@Heuvel. Dankzij een goede samenwerking met zowel horeca als CST wordt de Heuvel weer omgebouwd tot “de grootste kroeg van Kruikenstad”. Dit jongeren evenement zal komend jaar wederom door de Praotmaokers worden georganiseerd. Verder hebben de Praotmaokers in het jaar 2003-2004 de bruidegom geleverd aan de Kruikenbruiloft. Tinus Praot is toen in de onecht verbonden met Trees Maastappel (CV de Maastappels). Ook deelnemen aan d’n Opstoet is een van de vaste tradities binnen de Praotmaokers.

In de residentie van de Praotmaokers (Café Van Horen Zeggen) worden jaarlijks tal van evenementen georganiseerd. De een wat meer in besloten kring dan de andere. Een van die evenementen is Et Toeterkesfist. In de naam valt al te lezen dat dit een kapellen feest is. Met optredens van verschillende blaaskapellen is dit tot nu toe altijd een gezellige middag/avond en voor sommige zelfs gezellige nacht! Komend jaar zullen de Praotmaokers het eerste Straot Diner van Kruikenstad organiseren.

Al met al zijn De Praotmaokers ieder jaar flink in de weer iets te betekenen voor het jongerencarnaval in Tilburg. Voor meer informatie over wie de Praotmaokers zijn en wat ze doen kun je kijken op onze website www.praotmaokers.nl.

Facts
Aantal actieve leden: 12
Opgericht in: oktober 2001
Residentie: Café Van Horen Zeggen (Stadhuisstraat)

Locatie