De Afvalspiegel

de afvalspiegel
Kraaivenstraat 21-15
5048 AB  Tilburg
085 – 773 19 95

info@deafvalspiegel.nl

De Afvalspiegel

De AfvalSpiegel is een toonaangevend advies- en onderzoeksbureau dat al bijna 30 jaar onderzoek doet naar het ontstaan en de samenstelling van afval. Jaarlijks voeren ze verspreid over Nederland honderden sorteeranalyses en schouwingen uit.

Ze analyseren het afdankgedrag van huishoudens, bedrijven en evenementen. Onder andere voor gemeenten brengen ze zwerfafval en dumpingen in kaart. Daarnaast zijn ze een veelgevraagde samenwerkingspartner bij het ontwikkelen en implementeren van communicatietrajecten.

De missie

Afval vertelt een verhaal. Een verhaal van verbruikte grondstoffen en energie. Ze geloven dat afval een bron is voor de duurzame toekomst. De kroniek van produceren, consumeren en afdanken is terug te lezen in de overblijvende afval- en reststromen. De AfvalSpiegel leest deze afvalverhalen met als doel afval te voorkomen, producten opnieuw te kunnen gebruiken en grondstoffen terug te winnen. Ze zijn eerlijk over afval en hanteren een realistische aanpak van de bijbehorende uitdagingen. Afval is van ons allemaal.

Locatie