De Houtloods

Burgemeester Brokxlaan 1041
5041RP  Tilburg
013-8509200

info@houtloods.com

De Houtloods

Een blik in de pannen werpen, volledige transparantie en zien waar je eten wordt gemaakt. Dat kan bij restaurant De Houtloods in de Spoorzone. Gasten zitten aan de keuken of aan één van de tafels naast de keuken.

De indeling van het restaurant wijkt af van het standaard horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. De keuken en de drankenbar zijn met elkaar verweven en uit één stuk staal gevormd. De Houtloods is het oudste gebouw van de Spoorzone dat nog behouden is gebleven en bestaat al sinds 1867. Het gebouw heeft, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, oorspronkelijk gefunctioneerd als houtopslag.

De gerechten van De Houtloods

houtloods

Bij De Houtloods maken ze van herkenbare producten culinaire gerechten. Hun kracht zit daarom ook in een combinatie van ambacht, arbeid en creativiteit. Ze vinden het erg belangrijk dat je de juiste smaken na elkaar eet. Daarom is hun menukaart opgebouwd in smaaktypen in plaats van gangen.

Ze hebben lichte, kruidige, rijke en zoete gerechten en elk smaaktype bevat één vis-, vlees- en vegetarisch gerecht. Ze raden gasten aan om van elke categorie een gerecht te kiezen voor de ideale opvolging van smaken. Ze serveren kleinere porties en dus meer variatie. Een leuk detail: bij De Houtloods kun je eten met eetgerei naar wens. Op tafel ligt een lederen etui met daarin een mes, vork en stokjes. Of je eet lekker met je handen.

Eetbar De Wagon

Even lekker ontsporen kan ook bij Eetbar De Wagon, tegenover De Houtloods. De Wagon is het brutale broertje van De Houtloods en bevindt zich in een rijtuig uit 1930 dat tot voor kort nog dienst deed op het spoor. Het rijtuig is voorzien van een open keuken en een moderne bar.

Locatie