De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst

depontmuseumvoorhedendaagsekunst_logo_181208.jpg
Wilhelminapark 1
5041 EA  Tilburg
013-5438300

info@depont.nl

De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst

De Pont is vernoemd naar de jurist en zakenman mr J.H. de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting ‘ter stimulering van de hedendaagse kunst’ kon worden opgericht.

Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij die door het Amsterdamse bureau BenthemCrouwel Architekten is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken.

De verzameling van De Pont omvat belangrijke werken van zowel jonge als oudere kunstenaars. Naast een vrijwel permanente opstelling van werk uit de eigen collectie, worden er jaarlijks drie grote en enkele kleinere tentoonstellingen georganiseerd.

Toegangsprijzen

Volwassenen € 10,00
Groepen (min. 15 personen) € 6,00
Studenten, 65+ € 5,00

Verder gelden nog steeds de volgende kortingsregelingen:
Museumkaart, tot 18 jaar, CJP, ICOM, CIMAM, AICA, Vereniging Rembrandt: gratis

Elke zondag om 15 uur kun je bij De Pont terecht voor gratis rondleidingen (niet in juli en augustus). Je kunt op de dag zelf bij aankomst in het museum aangeven of je wilt deelnemen aan de rondleiding. Ook worden om 13.00 uur en 13.30 uur kinderrondleidingen georganiseerd. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom, evenals een ouder (max. 10 kinderen). Reserveren kan uitsluitend telefonisch.

Elke laatste zondag van de maand organiseert de Pont een gratis concert voor museumbezoekers.

Donderdagavond@depont

De Pont is elke derde donderdag van de maand ook ’s avonds geopend! Eens per maand (op de derde donderdag van de maand) kan je zomaar na 17.00 uur door de half verduisterde zalen van De Pont dwalen. Het museum is op deze avonden van 17.00 uur tot 20.00 uur geopend en gratis toegankelijk (niet in juli en augustus). En hoewel je nooit weet wat het restaurant voor daghap biedt op donderdagavond@depont, je weet wel dat het goed

de pontde pont

Locatie