Dierenpark de Oliemeulen Tilburg

Oliemeulen
Reitse Hoevenstraat 30
5042EH  Tilburg
013-4630026

info@oliemeulen.nl

Dierenpark de Oliemeulen Tilburg

Aan de Reitse Hoevenstraat vind je het vreemdste dierenpark van Nederland. Bij Dierenpark de Oliemeulen sta je oog in oog met meer dan 150 verschillende diersoorten, waaronder loslopende stinkdieren en vliegende honden.

Enthousiaste verzorgers geven dagelijks uitleg over ‘hun’ dieren. Tijdens de demonstraties met een wurgslang en een vogelspin krijg je zelfs de kans deze dieren even aan te raken. Op drukke dagen vliegen ook de roofvogels los. Tijdens je bezoek kun je ook heerlijk ontspannen op het grote overdekte terras van de Oliemeulen terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Geschiedenis

Dierenpark Reptielenhuis de Oliemeulen opende in 1987 haar deuren voor het publiek. De naam heeft uiteraard te maken met het prachtige gebouw dat in 1979 zoveel mogelijk in oorspronkelijke stijl is gerestaureerd. Binnen vijf jaar breidde het dierenbestand uit met andere dieren, zoals papegaaien, roofvogels en apen. Gedeeltelijk uit opvang, maar ook via collega dierenparken uit binnen- en buitenland. Hierdoor werd in 1992 officieel het zoogdieren- en vogelpark van de Oliemeulen geopend.

Jouw bezoek aan de Oliemeulen

De Oliemeulen is gevestigd rondom een prachtige oude oliemolen net aan de rand van Tilburg. In de bijna 300 jaar oude boerderij is het heerlijk warm en word je verwelkomd door fluitende gifkikkers, dwergaapjes, een krokodil, schildpadden en nog veel meer dieren. Buiten is het aangenaam vertoeven in een mooi aangeharkt park met haar bewoners. Zowel binnen als buiten is er een sfeervol terras. Of het nu mooi of slecht weer is, een bezoek aan de Oliemeulen kan dus altijd!

Dit zijn de entreeprijzen:

  • Volwassenen                    €12,00
  • Kinderen 3 t/m 12 jaar  €11,00
  • 65+                                     €9,75
  • Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

Groepen vanaf twintig personen ontvangen een reductie op de entreeprijs.

Feestje?

Ook voor verjaardagsfeestjes, bedrijfsuitstapjes en familiefeesten kun je terecht bij de Oliemeulen. Ze hebben drie arrangementen waaruit je kunt kiezen:

  • Budget (€13,50): entree, demonstraties, zakje chips, onbeperkt ranja, raketje, cadeau voor de jarige, dierenquiz en dierenexpert diploma.
  • Standaard (€16,-): entree, demonstraties, tafelfriet, 3 minisnacks, onbeperkt ranja, raketje, cadeau voor de jarige, dierenquiz en dierenexpert diploma.
  • Luxe (€19,50): entree, demonstraties, tafelfriet, 3 minisnacks, onbeperkt ranja, raketje, cadeau voor de jarige, dierenquiz, dierenexpert diploma en een gevulde Oliemeulen rugzak (met sisi, zakje chips en slang vervelling).

Reserveren kan telefonisch via 013 463 28 20, per mail via info@oliemeulen.nl of via de website.

Locatie