Factorium Podiumkunsten

Factorium
Koningsplein 11 A
5038 WG  Tilburg
013-5354055

info@factorium.nl

Factorium Podiumkunsten

Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg en Goirle. Ze bieden een groot scala aan lessen, cursussen en workshops op het gebied van de podiumkunsten: muziek (pop, jazz, wereldmuziek, licht en klassiek), dans, theater en musical. Ruim 6000 cursisten volgen jaarlijks één of meerdere cursussen. De wortels van onze organisatie liggen bijna anderhalve eeuw terug, in het jaar 1869.

Voor iedereen!

De activiteiten van en mogelijkheden bij deze instelling zijn heel divers en qua niveau gericht op zowel beginners als gevorderden, enthousiaste amateurs als toekomstige professionals. Er is ruimte voor kennismaken, verdiepen en specialiseren. Ook bieden ze mogelijkheden voor alle leeftijdsgroepen, van de allerkleinsten tot de senioren. Kortom, het aanbod is er voor iedereen die zijn of haar droom binnen de podiumkunsten werkelijkheid wil laten worden. Bij dit alles wordt ook ingezet op vernieuwing, door onder andere de koppeling van de reguliere lessen met nieuwe media (Blended Learning).

Ze vinden het bovendien belangrijk om ruimte te geven aan productie en presentatie. Factorium Podiumkunsten biedt een podium voor diverse voorstellingen en uiteenlopende optredens voor iedereen die bij ons een cursus volgt, maar ook voor derden. Daarnaast zijn er bij Factorium Podiumkunsten allerlei manieren om je eigen ‘product’ te maken en verder te ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het componeren van eigen muziek.

Talentontwikkeling

Wie interesse heeft om zich beroepsmatig te ontwikkelen op het vlak van de podiumkunsten is bij Factorium aan het juiste adres. Je kunt er terecht voor auditietrainingen en vooropleidingen voor theater, muziek, dans en musical. Factorium heeft goede connecties met de beroepsopleidingen en weet precies wat je nodig hebt.

Ook op school en in de wijk

Factorium Podiumkunsten is inmiddels meer dan een aanbieder van cursussen Je komt ze ook tegen ‘in de wijk’ waar ze jaarlijks vele mensen laten genieten van podiumkunst. Doel hiervan is om kunst- en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen en gebruik te maken van de verbindende kracht die dit heeft.

Locaties Factorium

Je vindt Factorium Podiumkunsten in Tilburg, Goirle en omliggende kleinere gemeentes. Wil je meer weten? Bezoek dan de website of neem contact op via 013 – 535 40 55.

Locatie