Gastrobar RIX

Gastrobar RIX
Piusplein 6
5038 WL  Tilburg
013-782 0513

info@rix-tilburg.nl

Gastrobar RIX

De nieuwe bestemming van het voormalig Thrill Grill pand aan het Piusplein is bekend: Gastrobar RIX. Deze zaak, het beste te beschrijven als een bistro anno 2019, opent deze zomer voor het eerst haar deuren. Voor Tilburgse eigenaar Ricky spijker is het een langverwachte droom die uitkomt!

Let op: momenteel is Gastrobar RIX nog niet geopend. Tijdens de kermis gaat de zaak voor het eerst proefdraaien.

Laagdrempelige sfeer

Een bistro anno 2019, wat moet je je daarbij voorstellen? “Ik noem het casual dining met hoogwaardige en moderne gerechten. Wij willen wel een laagdrempelige sfeer neerzetten,” vertelt Ricky. “Als ik ergens uiteten ga en ik zie wit linnen op tafel liggen, dan ben ik meteen bang om een vlekje te maken. Dat stijve gevoel, dat willen we niet.”

Qua eten moet Gastrobar RIX je vooral heel erg gaan verrassen. “Nee, je zult hier geen saté of burger op de kaart zien staan. We gaan onder andere met seizoensproducten werken en daarnaast leggen we graag de focus op de beleving van het gerecht. Bijvoorbeeld met rook die live aan tafel uit een potje komt. Of pasta die door een grote Parmezaanse kaas wordt geroerd en aan tafel op je bord wordt geschept.”

Foodpairing

Ook foodpairing wordt een belangrijk onderdeel van Gastrobar RIX. “We geven graag bijzondere suggesties voor food in combinatie met drank. En dan niet alleen bier of wijn, maar ook whisky’s, cocktails of bijvoorbeeld homemade lemonade. Deze drankjes kunnen namelijk ook écht iets toevoegen aan een gerecht.”

Ricky vindt het daarom erg belangrijk dat zijn (toekomstige) personeel verstand van zaken heeft en hij is dan ook druk op zoek naar de juiste kandidaten. Mocht je hierover alvast meer informatie willen ontvangen, mail dan even naar dit e-mailadres! Mocht je trouwens minder ervaring hebben, maar wel gemotiveerd zijn om te leren, ben je ook altijd welkom om te mailen.

Locatie