Het Kruispunt

Kruispunt
Offenbachstraat 105
5011EH  Tilburg
(013) 455-7382

info@kruispunttilburg.nl

Het Kruispunt

Het Kruispunt is een christelijke gemeente in Tilburg. De Bijbel, het Woord van God, is voor ons het kompas voor het leven en we willen dit graag delen met anderen. Iedere zondag zijn er twee samenkomsten. Doordeweeks is de inloop geopend en kun je deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast is er de mogelijkheid om gratis bijbelcursussen te volgen. Welkom!

Samenkomsten:

Elke zondag is er ’s morgens en ’s avonds een samenkomst in Het Kruispunt. Tijdens de samenkomst zingen we, bidden we en luisteren we naar de goede boodschap uit de Bijbel. De Bijbel is een boek vol levenswijsheid. Een bericht van God aan alle mensen. Het gaat over de zin van ons bestaan, het doel van ons leven en over leven na de dood. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn door het lezen van de Bijbel geboeid en getroost. Na de morgensamenkomst is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar kennis te maken en na te praten over de toespraak. Je bent van harte uitgenodigd! Benieuwd naar hoe een samenkomst verloopt? Lees verder op onze website. Elke zondag van 10.00 tot 11.30 uur en 18.30 tot 20.00 uur

*Op de eerste zondag van de maand staat de samenkomst in het teken van een steeds wisselend thema (bijvoorbeeld ‘vriendschap’, ‘verslaving’, ‘waar leef ik voor’ etc.). Elke eerste zondag van de maand, van 11.00 tot 12.00 uur.

Inloop:

Even gezellig een kopje koffie drinken of een spelletje doen? Even bijkletsen of op zoek naar een luisterend oor? Het kan allemaal tijdens de inloopuren. De koffie en thee is gratis! Dinsdag tot en met donderdag, van 14.00 tot 17.00 uur.

Activiteiten:

  • Gezamenlijke maaltijd: Samen eten is gezelliger dan alleen. Al helemaal als je kunt genieten van een 3-ganger diner. De voortdurend wisselende maaltijden worden in eigen keuken klaargemaakt. Ook is er een moment van bezinning vanuit de Bijbel. Kosten 3 euro. Reserveer vooraf uw plaats! Vul het reserveringsformulier op de website in of bel naar 013 – 455 73 82. Elke tweede en vierde vrijdag van de maand om 18.00 uur.
  • Ontmoetingsmorgen: Heb je een hobby (haken, puzzelen, muziek maken, bakken etc. en wil je dit graag delen met anderen? Dan is deze morgen iets voor jou. Er is ruimte voor verschillende hobby’s. Neem gerust je vrienden en kennissen mee! Elke eerste donderdag van de maand, van 11.00 tot 12.30 uur.
  • Bijbel leesuur:  Wil jij op een eenvoudige wijze met anderen in de Bijbel lezen? Dat kan tijdens het bijbelleesuur in Het Kruispunt. Onder begeleiding gaan we na wat de betekenis is van wat we lezen. Voorkennis van de Bijbel is niet noodzakelijk. Je krijgt een gratis Bijbel. Kijk voor de volgende datum op onze website of bel naar 013 – 455 73 82.
  • Kinderbijbelclub Het lichtpunt: Zingen, bidden, spelen, knutselen of gewoon gezellig samen zijn? Dat is de Kinderbijbelclub. Onze juffen en meesters verzorgen een leuk programma en vertellen de mooiste Bijbelverhalen. Neem gerust je vriendjes mee! Elke woensdagmiddag, van 14.30 – 16.00 uur.
  • Tienerclub: Heb je zin om samen met anderen van jouw leeftijd een paar keer per maand bij elkaar te komen en iets leuks te doen zoals samen bakken, koken, creatief bezig zijn of samen een leuk spel spelen? Wil je ook even stilstaat bij een onderwerp uit de Bijbel? Dan ben je van harte welkom bij de tienerclub van Het Kruispunt!

Cursussen:

  • Bijbelstudie:  als je je wilt verdiepen in de Bijbel en zijn betekenis, dan ben je van harte welkom tijdens de bijbelstudie. We leren veel over God en de schepping. Over Jezus Christus, die kwam om vrede met God te geven. Over de Heilige geest die wil leiden en het geloof versterkt. Meer leren over de Bijbel? We zien je graag verschijnen. elke woensdagavond, van 20.00 tot 21.45 uur.
  • Cursus ‘Leer de Bijbel kennen’: de cursus bestaat uit vijf lessen waarin je de basis leert kennen van de achtergrond en inhoud van de Bijbel. Op maandagavond (eens per twee weken), van 19.30 tot 21.00 uur.

Locatie