Muziekvereniging Concordia

Generaal Eisenhowerweg 1A
5056CR  Tilburg
013-5335150

concordia@planet.nl

Muziekvereniging Concordia

Welkom bij Muziekvereniging Concordia Berkel-Enschot 2004

Een bekend Duits spreekwoord zegt: “Böse Menschen haben keine Lieder”, wat vrij vertaald zoveel betekent als: mensen die muziek maken zijn altijd leuke mensen. Het klinkt misschien opschepperig om dat van jezelf te zeggen, maar we doen het toch: bij muziekvereniging Concordia zul je vooral aardige mensen tegenkomen. Dat komt natuurlijk vooral door hun hobby: muziek maken is op zich al een fijne bezigheid.

Het is trouwens niet zo vreemd dat jonge mensen graag zelf een muziekinstrument leren spelen. Wie luistert er nou niet naar de muziek van deze tijd? Wie wil er nou niet als Candy Dulfer altsaxofoon spelen? En Berdien Stenberg heeft duizenden meisjes (en ook een paar jongens) enthousiast gemaakt voor de dwarsfluit. En wist je dat een klarinet en een hobo ook leuke instrumenten zijn? Dat zijn nog maar een paar van de instrumenten die je in een modern harmonieorkest of in een tamboerkorps tegenkomt.

Heb je zin om zelf ook zo’n instrument te leren spelen? Dan wil Concordia je graag helpen. We hebben je namelijk een heleboel te bieden:
•wij leiden toekomstige muzikanten op, zowel blazers als slagwerkers;
•bij ons leer je samenspelen in een echt orkest, dat concerten geeft voor publiek;
•bij Concordia kun je gratis een muziekinstrument in bruikleen krijgen en wij zorgen ook voor het onderhoud van je instrument;

Het Opleidingsorkest staat onder leiding van Marlou van der Schoot die ook heel goed klarinet speelt. Dit orkest repeteert elke vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur, met een korte pauze om 19.30 uur.

De Leerling Slagwerkgroep
In dit orkest spelen de jongste slagwerkers samen met die van MVC-Udenhout. Ze zijn onmisbaar in een harmonieorkest, maar daarnaast treden ze met een enorme verscheidenheid aan slaginstrumenten ook als zelfstandig korps op. Instructeur is Marc Lommers. De leerling slagwerkgroep repeteert dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur.

De leerlingen
Leerlingen zijn alle leden van Concordia die muziekles hebben, maar nog niet in een van de orkesten zijn opgenomen. Zij mogen gebruik maken van alle verenigingsactiviteiten. Evenals de leden van het Opleidingsorkest en het Klein Harmonieorkest nemen zij twee keer per jaar deel aan de voorspeeldagen, waarbij de dirigenten van de orkesten kunnen horen hoe de jonge muzikant(e) zich ontwikkelt. Dat is een goed teken, want een vereniging zonder aanwas van onderop blijft niet lang bestaan.

Locatie