Pendragon

Academielaan 5
5037ET  Tilburg
013-4663012
info@pendragon.nl

Pendragon

Sportraad Pendragon is het overkoepelend orgaan van alle 26 studentensportverenigingen. Ook zijn wij belangenbehartiger van meer dan 7.100 sportkaarthouders en promoten we sport in algemene zin. Verder organiseren wij gedurende het jaar vele evenementen.

Belangenbehartiger
Wanneer je in Tilburg studeert en je je ook wilt ontwikkelen op het sportieve vlak, zul je al snel in aanraking komen met Sportraad Pendragon. Sportraad Pendragon is het overkoepelend orgaan van alle sportkaarthouders. Zij komt op voor de belangen van de studentensport in Tilburg en is er dus voor alle sportkaarthouders. Heb je een vraag of opmerking over Sportraad Pendragon of het Sportcentrum dan horen we die graag. Je kan ons bereiken via mail, telefoon of door even de Pendragonkamer op het sportcentrum binnen te lopen.

Overkoepelende Studentensport Organisatie
Naast belangenbehartiger is Sportraad Pendragon ook het overkoepelend orgaan van de 26 studentensportverenigingen die op en buiten het Sportcentrum actief zijn. Er is een sportvereniging in bijna elke tak van sport. Wil je met een vereniging in contact komen dan helpen wij je graag aan het goede telefoonnummer of emailadres.

Organisator van Evenementen
Sportraad Pendragon organiseert gedurende het hele jaar een aantal groot-, en kleinschalige evenementen waar iedere sportkaarthouder, en soms iedere student, aan mee kan doen. Meer informatie hierover is hier te vinden. Voor het organiseren van deze evenementen hebben we vrijwilligers nodig. Heb je zin om een keer te helpen bij een evenement of wil je zelf graag eens iets organiseren? Kijk dan eens onder actief worden en je zult snel merken dat het erg leuk is bij Sportraad Pendragon.

Promotie van Sport
Tenslotte, maar zeker niet de minste functie van Sportraad Pendragon is de breedtestimulering van sport onder HBO en WO studenten in de gemeente Tilburg. Dit wordt gerealiseerd door onder andere de eerder genoemde organisatie van evenementen en belangenbehartiging van bestaande verenigingen en sportende studenten, maar zeker ook door de actieve (middels folder materiaal en informatiedagen) promotie van de diverse takken van sport.

Studenten Sportverenigingen

Sportraad Pendragon heeft voor de volgende sporten een studentensportvereniging. Klik op de naam van de vereniging om direct naar de website te gaan.

Atletiek – Parcival
Badminton – Sauron
Basketbal – Pendragon
Budosporten (Judo, Jiu Jitsu, Karate) – Chikara
Golf – Underpar
Handbal – Camelot
Hockey – SHOT
Klimmen – TilSAC
Korfbal – Melmac
Paardrijden – Cave ne Cadas
Rugby – Tarantula
Schaatsen/Skeeleren – Braga
Skieen/Snowboarden – Downhill
Squash – Lancelot
Surfen – Spin Out
Tafeltennis – Hyperion
Tennis – Lacoste
Voetbal – Merlijn
Volleybal – Gepidae
Wielrennen – De Meet
Dansen – DanceNation
Turnen – Saltare
Waterpolo – Turnen

Locatie