Po Chi Chuan

403_Pochichuan_logo_101011.jpg
Informatie
Adres:Oeralweg 47
Geen openingstijden beschikbaar
Over Po Chi Chuan

Stichting Po Chi Chuan Shaolin Kempo
brengt al meer dan 25 jaar mensen uit Tilburg en omgeving, door middel van vechtsport, bij elkaar. Iedereen is gelijk!

Po Chi Chuan???
Po Chi Ch’uan is onze stijl van Shaolin Kempo en ook de naam van onze school. Shaolin Kempo is de naam van het Chinese vechtsysteem dat wij beoefenen.

Vertel eens iets meer!
Tijdens onze training zal je met alle facetten van een modern vechtsysteem te maken krijgen. Allereerst zijn er de aanvallen en verdedigingen die je krijgt aangeleerd door middel van een grote variatie aan oefeningen, vervolgens zal je deze technieken ook leren gebruiken bij aanvallen en verdedigingen met wapens zoals de lange en korte stok, Japans en Chinees (oefen)zwaard en messen.

Po Chi Ch’uan maakt gebruik van korte zweepachtige cirkelbewegingen, voor zowel de verdediging als de aanval. Deze cirkelbewegingen vinden hun oorsprong in je centrum, hoog in je bekken. De lessen en trainingen worden gegeven op een losse, ontspannen manier, zonder de strikte discipline van een traditionele vechtsport of vechtschool. Po Chi Ch’uan kan op elk niveau beoefend worden. Van de eerste technieken voor weerbaarheid tot en met de “Full-Contact” versie.

Door Po Chi Ch’uan leer je jezelf & anderen beter kennen. De technieken vereisen – mits goed uitgevoerd – weinig kracht. Dat maakt deze kempo vorm dan ook zeker geschikt voor vrouwen en jeugd vanaf 16 jaar

Hoe is de sfeer tijdens de lessen?
Het aller belangrijkste is lekker samen bezig zijn en genieten van lichamelijke inspanning. Door Po Chi Ch’uan Shaolin Kempo leer je jezelf & anderen beter kennen. Met als resultaat een gezond lichaam, gezonde geest, dosis zelfrespect, goede mentaliteit met de juiste normen & waarden, doelbewustheid, doorzettingsvermogen en minder agressie.

Wat is het hoger liggende doel?
Met het trainen van Po Chi Ch’uan Shaolin Kempo opent een nieuwe kijk op je omgeving. Je zult in het begin mogelijk eerst veel moeten afleren. Om het daarna op een andere manier weer te kunnen aanleren. De training wordt, met een speciale reden, gegeven op de manier zoals je die gaat meemaken. Ons uiteindelijke doel met iedere leerling is hem/haar zodanig op te leiden dat hij/zij op iedere situatie voorbereid is. Er wordt veel herhaald, maar dan wel op een hele speelse en natuurlijke manier. Steeds zijn de situaties weer anders. Dus niet het inbranden van vaste bewegingen. Maar het leren van natuurlijke bewegingen en reacties. Po Chi Ch’uan moet uiteindelijk helemaal verweven zitten in wat je doet. Dus geen 2e, maar een 1ste natuur.

Shaolin Kempo ……?
Shaolin Kempo is een zeer oude vechtvorm. De eerste informatie hierover gaat 4000 jaar terug. Het wordt gezien als de moeder van alle oosterse vechtsporten. Grofweg zijn er 4 hoofdgroepen te benoemen. Trappen en schoppen (Ti), slaan en stoten (Da), vastpakken en worstelen (Shai) en controleren of in bedwang houden (Na). Bij Po Chi Ch’uan is de volgorde van aandacht: Da, Ti, Na, Shai. En verder is er natuurlijk het gebruik van alle soorten wapens. Zowel traditionele: landbouw werktuigen / stokken / messen en zwaarden, als hedendaagse wapens: pistool / kobutan et cetera.

Is het aanvallen of verdedigen?
Po Chi Ch’uan is zowel een interne als externe vechtsport. Intern wil zoveel zeggen als verdedigen / absorberen / doorsturen / geen kracht gebruiken / vloeiend. De Chinezen gebruiken daar de term YANG voor. Extern daar in tegen is kracht gebruiken / aanvallend / breken en blokken en wordt gerelateerd aan YIN.

De conclusie is dus dat het zowel aanvallend als verdedigend is. Oh ja, we doen niet aan wedstrijden.

Moet ik veel Chinese benamingen leren?
Nee, absoluut niet. In dit artikel staan een paar kreten. Maar tijdens de les doen we daar helemaal niets mee. We spreken gewoon Nederlands.

Hoe vaak kan ik komen trainen?
We trainen 2 keer per week 2 uur (4 uur per week dus). Voor de trainingstijden en alle andere informatie kun je terecht op de site. https://www.pochichuan.nl

Ik wil een proefles mee draaien. Kan dat?
Bij deze ben je van harte uitgenodigd om een proefles mee te draaien. Dan kun je zelf de sfeer en het systeem ervaren.

Openingstijden
  • Maandag :
    19:00 - 21:00
  • Dinsdag :
    Gesloten
  • Woensdag :
    19:00 - 21:00
  • Donderdag :
    Gesloten
  • Vrijdag :
    Gesloten
  • Zaterdag :
    Gesloten
  • Zondag :
    Gesloten